LFF vadovas viešėjo „PadkaSto“ tinklalaidėje ir sulaukė klausimo apie LFF stadiono pardavimą.

„Kokia situacija? Ta pati, parduodamas. Kas nori, prašome. Iš tiesų, kalbamės ir su Vilniaus „Žalgirio“, ir „Riterių“ atstovais, Janu (Nevoina). Turime dar keletą variantų, tikiu, kad per artimiausius kelis mėnesius jau pranešime šią žinią“, – teigė LFF prezidentas.

Jis taip pat atskleidė apie galimą Nacionalinės futbolo akademijos rekonstrukciją.

„Jei parduodame LFF stadioną, kažkokį biurą jame gal ir turėsime, bet kalbame su Kauno miesto meru. Planas – keltis į Kauną, čia turime rinktinių bazę ir centrą, bet jis taip pat pakankamai nudėvėtas ir reikalauja rekonstrukcijos. Kalbame su meru, kaip tai galėtų atrodyti, dabar maketuojamės ir dėliojamės. Gali būti taip, kad pardavus LFF stadioną turėsime laikinas nuomojamas patalpas Kaune“, – atskleidė E. Stankevičius.

Jis neatmetė idėjos LFF būstinę perkelti į atnaujintą Dariaus ir Girėno stadioną, tačiau svarbu, kokią kainą pasiūlys naujasis stadiono operatorius.

„Tai cokolinis aukštas, priešais iškils lengvosios atletikos maniežas, to vaizdo nepagražins. To nelabai noriu, gaunasi niūrokos biuro patalpos. Laukiame, kol paaiškės operatorius, gal mums kaina netiks ir bus nepatraukli“, – teigė E. Stankevičius.

Jis patvirtino, jog parduodant LFF stadioną nekilnojamojo turto paskirtis nesikeis ir erdvė toliau tarnaus sporto bendruomenės labui.

„Vieta patraukli, galėtų kilti kotedžai. Verslui tai patraukli vieta, bet šiai dienai (NT) paskirtis to neleidžia, tai rekreacinės paskirties sporto pastatas.

Pardavimo atveju į sutartį įtrauksime punktą, kad čia turi išlikti futbolo stadionas. [...] Tikiuosi, iki naujų metų turėsime žinių apie naują stadiono savininką“, – vylėsi E. Stankevičius.

Anot LFF vadovo, yra potencialus pirkėjas, kurį domina LFF stadionas.

„Yra įmonė ar, sakykime, žmogus iš Vilniaus regiono, kuris yra susijęs su futbolu ir investuoja į tai“, – teigė E. Stankevičius.

Kaina – 5 mln. eurų

Kad ir koks mažas, nepatogus bei nušiuręs, LFF stadionas dešimtmetį buvo vienintelė priebėga dviem A lygoje rungtyniaujantiems Vilniaus futbolo klubams ir šalies rinktinei.

LFF teigė anksčiau pati siūliusi Vilniaus savivaldybei perimti stadioną, tačiau tuomet susidomėjimo nesulaukta. E. Stankevičiaus teigimu, LFF užsakymu atlikus turto vertinimą, stadionas buvo įkainotas 4 mln. eurų. Tiesa, pradinė prašoma suma – kiek didesnė.

„Šiai dienai esame apsibrėžę kainą maždaug ties 5 mln. eurų – įvertinus ir tai, kiek būtų galima iš stadiono uždirbti. Bet tai jau priklauso nuo konkretaus pirkėjo. Natūralu, kad iš futbolo bendruomenės, klubų mes nelaušime neadekvačios kainos, tai yra derybų klausimas.

Pavyzdžiui, jeigu ateina klubas ir steigia ten akademiją nevystydamas jokios papildomos komercinės veiklos, kaina būtų atitinkama“, – 2022 m. spalį svarstė tuomet dar LFF generalinio sekretoriaus pareigas užėmęs E. Stankevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją