Pirmasis „Barcelona“ ir „Stuttgart“ susitikimas Vokietijoje baigėsi taikiai 1:1, o „Bordeaux“ savo varžovę svečiuose buvo nugalėjusi 1:0.

Ispanijos ir Prancūzijos ekipos ketvirtfinalyje prisijungs prie Milano „Inter“ (Italija), Miucheno „Bayern“ (Vokietija), Maskvos CSKA (Rusija), „Lyon“ (Prancūzija), Londono „Arsenal“ (Anglija) ir „Manchester United“ (Anglija) klubų.

Varžybų ketvirtfinalio burtai UEFA būstinėje Šveicarijos mieste Nione bus traukiami penktadienį, 13 val. Lietuvos laiku.

Pirmieji ketvirtfinalio mačai vyks kovo 30-31 dienomis, atsakomieji - po savaitės.

„Barcelona“ trečiadienį didelio vargo neturėjo.

Pirmasis įvartis krito sužaidus vos 13 minučių, kai Lionelio Messi reidas pasibaigė įspūdingu smūgiu iš maždaug 18 metrų į viršutinį Jenso Lehmanno ginamų vartų kampą. Dar po kelių minučių L. Messi pradėjo ataką, kurios pabaigoje persvarą iš arti padvigubino Pedro Rodriguezas, sulaukęs Yaya Toure perdavimo iš krašto.

Barselonos vienuolikės dominavimas nekėlė abejonių, bet trečiojo įvarčio teko palūkėti. Jį 60-ą minutę vėl įmušė puikią sportinę formą demonstruojantis L. Messi - argentinietis sulaukė Dani Alveso perdavimo kulniuku, suklaidino gynėją ir iš panašaus atstumo kaip ir pirmą kartą pasiuntė kamuolį į tinklą pažeme.

Paskutinę vinį į „Stuttgart“ karstą prieš pat dvikovos pabaigą įkalė aikštėje vos pasirodęs Bojanas Krkičius, sulaukęs tikslaus Zlatano Ibrahimovičiaus perdavimo.

Kiek daugiau problemų turėjo „Bordeaux“ ekipa. Rungtynės Prancūzijos čempionams prasidėjo labai sėkmingai, mat jau 4-ą minutę puikiu baudos smūgiu įvartį pelnė Yoannas Gourcuffas, o antrojo kėlinio pirmoje pusėje už dvi geltonas korteles iš aikštės buvo pašalintas „Olympiakos“ legionierius iš Didžiosios Britanijos Mattas Derbyshire'as.

Tačiau 65-ą minutę Konstantinos Mitroglou išlygino santykį, o netrukus taip pat du įspėjimus užsidirbo „Bordeaux“ futbolininkas Alou Diarra, taip sugrąžindamas viltį graikams, kuriems tereikėjo vieno įvarčio.

Tačiau 88-ą minutę Maroune Chamakhas pasižymėjo galva, įtvirtindamas prancūzų pranašumą bendru dviejų mačų rezultatu 3:1.

Rezultatai:

„Barcelona“ 4 - 0 „Stuttgart“
(pirmosios rungtynės 1-1, bendras rezultatas 5-1)

13' [1 - 0] Lionel Messi
22' [2 - 0] Pedro
60' [3 - 0] Lionel Messi
89' [4 - 0] Bojan Krkič

„Bordeaux“ 2 - 1 Pirėjo „Olympiakos“
(pirmosios rungtynės 1-0, bendras rezultatas 3-1)

5' [1 - 0] Yoann Gourcuff
65' [1 - 1] Konstantinos Mitroglou
88' [2 - 1] Marouane Chamakh

60' iš aikštės pašalintas Matt Derbyshire („Olympiakos“)
68' iš aikštės pašalintas Alou Diarra („Bordeaux“).

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją