„Šiuo metu mūsų aistruoliai labiau žinomi pasaulyje nei šalies futbolo rinktinė. Laikas grąžinti skolas bei laimėti nors kokį turnyrą“, - antradienį spaudos konferencijoje sakė 55-erių metų buvęs Glazgo „Celtic“ (2005-2009 metais) ekipos treneris G. Strachanas, kurio vadovaujamai rinktinei jau vasario 6 dieną namuose teks žaisti kontrolinį mačą su Estijos ekipa.

Realistiškai situaciją vertinantis G. Strachanas jau nesitiki su rinktine iškopti į 2014 metų pasaulio futbolo čempionato Brazilijoje finalinį etapą. Pagrindinis jo tikslas - vieta 2016 metų Europos pirmenybių Prancūzijoje finaliniame etape, kur varžysi ne 16, o 24 ekipos.

Paskutinį kartą Škotijos futbolininkais planetos čempionate žaidė 1998 metais Prancūzijoje.

Pastaruoju metu G. Strachanas treniravo Anglijos antrojo diviziono „Middlesbrough“ klubo futbolininkus.

„Likusias pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynes stengsimės laimėti ir surinkti kuo daugiau taškų bei tobulėti. Mano filosofija - nugalėti, kaip tai daro „Manchester United“ klubas“, - tvirtino 72-ą vietą FIFA reitinge užimančios Škotijos futbolo rinktinės naujasis vyriausiasis treneris.

Atrimiausias 2014 metų pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynes kovo 22 dieną škotai namuose žais su valais, o kovo 26-ą - išvykoje su serbais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)