Buvęs 62-erių metų Norvegijos rinktinės žaidėjas pasirašė neskelbiamos sumos kontraktą pagal formulę 2+2.

A. Hareide'as savo darbą pradės kovo 1 dieną, o jau antroje metų pusėje jo auklėtinių lauks 2018 metų pasaulio futbolo čempionato Rusijos Europos zonos atrankos turnyro mačai.

„Turime pabandyti iškovoti kelialapį į planetos pirmenybes Rusijoje“, – ryžtingai spaudos konferencijoje tvirtino naujasis treneris.

Anksčiau norvegas Skandinavijoje treniravo kelis klubus ir 2003-2008 metais vadovavo Norvegijos nacionalinei futbolo rinktinei.

Praėjusią savaitę jis paliko „Malmö FF“ klubą, kuriame dirbo dvejus metus.

Per savo futbolininko karjerą A. Hareide'as rungtyniavo „Hodd“ ir „Molde“ klubuose gimtinėje, „Manchester City“ ir „Norwich City“ komandose Anglijoje. Norvegijos rinktinės gretose jis sužaidė 60 mačų.

Trenerio pareigose jis laimėjo trijų Skandinavijos šalių futbolo čempionatus. Tai Švedijos – su „Helsingborg IF“ (1999) ir „Malmö FF“ (2014), Danijos - su „Brondby IF“ (2002) ir Norvegijos - su Trondheimo „Rosenborg“ (2003).

„Didžiuojuosi ir esu laimingas, galėdamas perimti Danijos futbolo rinktinę iš Morteno Olseno, kurį asmeniškai pažįstu, rankų“, - sakė Norvegijos futbolo specialistas.

Danijos futbolininkus M. Olsenas treniravo 15 metų ir iš užimamų pareigų pasitraukė spalio mėnesį, vienuolikei nepatekus į 2016 metų Europos futbolo čempionatą Prancūzijoje.

Su Danijos futbolininkais M. Olsenas dalyvavo 2002 ir 2010 metų planetos futbolo pirmenybėse bei 2004 ir 2012 metų Senojo žemyno čempionate. Jis tapo pirmuoju danu, kuris šalies rinktinėje savo laiku sužaidė bei vadovavo bent 100 rungtynių.