Pirmasis kandidatas laimėti geriausiojo titulą – Italijos rinktinės ir Turino „Juventus“ komandos vartų saugotojas Gianluigi Buffonas. Į sąrašą taip pat pateko Ikeras Casillasas (Ispanijos rinktinė/„Real Madrid“), Petras Čechas (Čekijos rinktinė/Londono „Chelsea“), Manuelis Neueris (Vokietijos rinktinė/Miuncheno „Bayern“) ir Victoras Valdesas (Ispanijos rinktinė/„Barcelona“).

Iki šiol geriausio metų vartininko apdovanojimas priklauso I.Casillasui, kuris šio titulo niekam neatiduoda jau penkerius metus iš eilės. Ispanas geriausiu buvo pripažintas 2008, 2009, 2010, 2011 ir 2012 m.

Geriausias planetos vartininkas bus paskelbtas kitų metų sausio 13 d., kuomet Šveicarijos mieste Ciuriche vyks iškilminga „Ballon d‘Or“ (Auksinio kamuolio) apdovanojimo ceremonija, rašo ivartis.net.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)