Vietoje Skerlos – S. Kerla

Prieš Zagrebo „Dinamo“ (Kroatija) ekipą UEFA Čempionų lygos atrankos varžybose stosiantis „Žalgiris“ bus kitoks nei šiemet buvo įpratę matyti komandos sirgaliai.

„Negalėjome žaisti be Skerlos, todėl radome Kerlą“, – pirmadienį pristatydamas naują veidą žiniasklaidai, nusijuokė M. Nikoličius.

Į trenerių korpusą žiemą perėjusio Andriaus Skerlos vietą žalgiriečių gynybos šerdyje nuo šiol turėtų užimti 26-erių bosnis S. Kerla. 190 cm ūgio vidurio gynėjas pastaruoju metu rungtyniavo Sarajevo „Željezničar“ klube, praėjusiame sezone užėmusiame ketvirtą vietą Bosnijos ir Hercegovinos čempionate. Į „Žalgirį“ jis atvyko kaip laisvasis agentas.

„Noriu padėti „Žalgiriui“ Čempionų lygoje. Susitiksime su labai gera komanda, bet manau, kad galime laimėti“, – teigė Vilniaus komandos naujokas.

Bosnis, kurio vertė rinkoje, portalo transfermarkt.de skaičiavimu, siekia 275 tūkst. eurų (beveik 1 mln. litų), yra sužaidęs vienerias rungtynes savo šalies rinktinėje.

Sugrįžo visi trys

Pirmadienį M. Nikoličius įteikė „Žalgirio“ marškinėlius ir tiems žaidėjams, kurių pristatyti komandos sirgaliams nėra reikalo. Į Vilnių grįžo Egidijus Vaitkūnas, Mantas Kuklys ir Pavelas Komolovas, kurie pastarąjį pusmetį buvo paskolinti kitiems klubams.

Gynėjas E. Vaitkūnas ir saugas M. Kuklys atstovavo Prahos „Bohemians 1905“ (Čekija), o atakų organizatorius iš Rusijos P. Komolovas vilkėjo „Veria“ (Graikija) vienuolikės marškinėlius. Tiesa, nė vienam iš trijų futbolininkų įsitvirtinti naujose ekipose nepavyko, todėl didžiąją laiko dalį jie praleido ant atsarginių suolo.

„Čekijos futbolas labai kietas, buvo sunkiau psichologiškai. Norėjosi žaisti daugiau, bet pasikeitė komandos treneris, o naujojo pasitikėjimą užsitarnavau tik sezono pabaigoje. Labai džiaugiuosi, kad dabar grįžau į „Žalgirį“. Radau šiek tiek pasikeitusią komandą, bet nemanau, kad į ją įsilieti reikės daug laiko. Jau dabar treniruotėse gerai jaučiu visus komandos draugus“, – įspūdžiais dalinosi M. Kuklys.

„Kai atvažiavau į Graikiją, visi kalbėjo, kad būsiu jiems labai reikalingas, bet paskui kažkodėl praradau pasitikėjimą. Nežinau, gal dėl to, kad savaitę sirgau. O „Žalgiris“ man seniai yra tarsi antri namai, jaučiuosi grįžęs į savo vietą“, – sakė P. Komolovas.

Viliojo Lietuvos rinktinės žaidėjus

Į klubą grįžus M. Kukliui ir P. Komolovui, ieškotis naujos darbovietės teks saugui iš Brazilijos Andrezinho. Legionieriaus žaidimas netenkino „Žalgirio“ vadovybės.

„Nesakyčiau, kad jis blogas žaiėjas, bet pritapti Lietuvoje jam sekėsi sunkiai. Ilgiau laukti būtų rizikinga, todėl pasitelkėme žaidėjus, kuriais pasitikime. Su jais tikrai galime eiti į karą“, – teigė M. Nikoličius.

Į Gargždų „Bangą“ neseniai persikėlė ir atsarginis „Žalgirio“ saugas Eivinas Zagurskas.

Pasak sporto direktoriaus, komandą gali palikti ir daugiau futbolininkų, todėl Lietuvos čempionai dairosi pastiprinimo. Intensyviausiai dairomasi dar vieno puolėjo, bet klubas domisi ir kitų pozicijų žaidėjais. M. Nikoličius atskleidė, jog į „Žalgirį“ buvo viliojami Lietuvos rinktinės atstovai Fiodoras Černychas ir Saulius Mikoliūnas.

„Mus labai domina F. Černychas, bet jo prioritetas kol kas žaisti užsienyje. Teko kalbėtis ir su S. Mikoliūnu, jis dar turi metus galiosiantį kontraktą su „Sevastopol“ ekipa“, – kalbėjo M. Nikoličius.

Repetuos Lenkijoje

Su „Dinamo“ ekipa žalgiriečiai liepos 15 d. varžysis išvykoje, o liepos 22 d. – namuose.

Antram Čempionų lygos kvalifikacijos etapui sostinės klubas ruošis Lenkijoje. Antradienį Mareko Zubo auklėtiniai išvyksta į penkių dienų treniruočių stovyklą šalies šiaurėje esančiame Ostrudos mieste.

Lenkijoje „Žalgiris“ sužais ir dvejas draugiškas rungtynes. Ketvirtadienį vilniečiai susitiks su Beer Ševos „Hapoel“ (Izraelis), o sekmadienį – su Nikosijos APOEL (Kipras) klubais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)