Vienintelį įvartį 35 minutę pelnė puikių smūgiu meksikiečių kontrataką užbaigęs Hirvingas Lozano.

Gelbėti čempionų per teisėjo pridėtą laiką į puolimą bėgo net jų vartininkas Manuelis Neueris, tačiau nei jam, nei jo komandos draugams nuginkluoti nepramušamojo Guillermo Ochoa, atrėmusio visus devynis smūgius į jo vartus, nepavyko.

Meksikiečius su istorine pergale pasveikino ir šalies prezidentas.


Vokietijos futbolininkai savo atidarymo mačą pasaulio čempionate pralaimėjo vos antrą kartą istorijoje: taip buvo nutikę tik 1982 metais, kai jie 1:2 nusileido Alžyrui.

Beje, vokiečiams yra labai pageidautina E grupėje užimti pirmą vietą, nes likus antriems kiltų didelė grėsmė jau aštuntfinalyje galynėtis su kita favorite Brazilija.

Rungtynės:

Vokietija 0 – 1 Meksika
35' [0 – 1] Hirvingas Lozano

Komandų statistika: Vokietija – Meksika

Smūgiai į vartus: 9 – 4
Smūgiai šalia vartų: 9 – 6
Kampiniai: 8 – 1
Nuošalės: 1 – 2
Kamuolio kontrolė: 60 – 40 proc.
Pražangos: 10 – 15.

Vokietijos rinktinė paskutinius 16 pasaulio čempionatų visada įveikia grupių etapą ir yra apskritai daugiausiai įvarčių pelniusi komanda – 224 per 18 turnyrų. Brazilų sąskaitoje – 221 per 20 pasirodymų.

Nuo 1992-ųjų, kai buvo pradėtas skelbti FIFA reitingas, planetos čempione nė karto netapo rinktinė, tuo metu pirmavusi jame. O būtent Vokietija dabar yra pirma.

Rungtynėms vadovavo teisėjas iš Irano Alireza Faghanas.

Kitas F grupės mačas bus žaidžiamas pirmadienį – Žemutiniame Naugarde 15 valandą susikaus Švedija ir Pietų Korėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (545)