A grupėje Rusijos rinktinė namuose 6:0 sudorojo Kiprą, o Kroatija išvykoje 7:1 parbloškė Maltą. Būtent kroatai su rusais tarpusavyje šeštadienį ir aiškinsis, kuriai komandai atiteks vienintelis tiesioginis kelialapis į pasaulio čempionatą Katare. Lemiamose rungtynėse namuose žaisiančius kroatus tenkins tik pergalė, o rusai bilietą į pirmenybes užsitikrintų ir sužaidę lygiosiomis.

Savo ruožtu J grupėje jau anksčiau kelialapį į pirmenybes užsitikrinusi Vokietija 9:0 namie sutrypė Lichtenšteiną.

A grupėje puikia proga nepasinaudojo Portugalijos rinktinė, svečiuose 0:0 sužaidusi su Airija. Rungtynių pabaigoje iš aikštės buvo išvytas portugalų veteranas Pepe, ir jau be jo šeštadienį dėl kelialapio portugalai namie grumsis su serbais.

B grupėje itin apmaudžią nesėkmę patyrė buvę lyderiai švedai, svečiuose 0:2 nusileidę Sakartvelui ir į pirmąją vietą leidę pakilti graikus išvykoje 1:0 įveikusiems ispanams. Kam atiteks tiesioginis kelialapis, ispanai ir švedai kovos tarpusavyje šeštadienį Sevilijoje. Ispanams pakaks ir lygiųjų.

Atrankos į pasaulio čempionatą turnyras tęsis visą savaitgalį. Jei grupių laimėtojai gaus bilietus į Katarą, antrą vietą užėmusios rinktinės pateks į papildomą atrankos varžybų etapą.

Kol kas bilietus į turnyrą yra užsitikrinusios Vokietijos ir Danijos rinktinės bei čempionato šeimininkas Kataras.

Visi rezultatai

A grupė

Azerbaidžanas 1 – 3 Liuksemburgas

Airija 0 – 0 Portugalija

Standings provided by SofaScore LiveScore

B grupė

Gruzija 2 – 0 Švedija

Graikija 0 – 1 Ispanija

Standings provided by SofaScore LiveScore

H grupė

Rusija 6 – 0 Kipras

Malta 1 – 7 Kroatija

Slovakija 2 – 2 Slovėnija

Standings provided by SofaScore LiveScore

J grupė

Armėnija 0 – 5 Šiaurės Makedonija

Vokietija 9 – 0 Lichtenšteinas

Rumunija 0 – 0 Islandija

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)