Atsakomosiose rungtynėse Abudžoje Gana sužaidė lygiosiomis 1:1 su Nigerija ir žengė į pasaulio čempionatą dėl svečiuose pelnyto įvarčio taisyklės, kadangi pirmasis mačas buvo pasibaigęs 0:0.

Po finalinio švilpuko nusivylę vietos sirgaliai, kurių buvo susirinkę 60 tūkst., ėmė šimtais plūsti į aikštę, o rungtynių dalyviams teko skubiai pasišalinti į rūbines.


Kitą rytą paskelbta apie šiame mače turėjusio dirbti dopingo kontrolieriaus iš Zambijos Josepho Kabungo mirtį.

Remiantis pranešimais socialiniuose tinkluose bei vietos žiniasklaida, medikas buvo mirtinai sumuštas. Nigerijos futbolo federacijos atstovų teigimu, jo sveikata sustreikavo laukiant prie svečių rūbinės, iš kurios J. Kabungo turėjo išsivesti žaidėją duoti mėginį.


Zambijos futbolo federacija pranešė lauksianti išsamios tragiško įvykio ataskaitos, o FIFA paskelbė tirsianti neramumus stadione ir neatmetė galimybės skirti sankcijas šeimininkams dėl tvarkos neužtikrinimo.

Nigerija į pasaulio čempionatą nepateko tik antrą kartą per pastaruosius 28-erius metus.

Savo ruožtu, Gana su pajėgiausiomis planetos komandomis varžysis ketvirtą sykį. Nors ganiečių nebuvo praėjusiose pirmenybėse, prieš tai jie čempionate žaidė triskart iš eilės.

Ganos futbolininkų, kurių gretose vienintelį įvartį antradienį pelnė Londono „Arsenal“ (Anglija) saugas Thomasas Partey, sėkmę triukšmingai šventė ir šalies prezidentas Nana Akufo-Addo tądien minėjęs 78-ą gimtadienį.



Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją