„Turiu asmeninę nuomonę. Įprastai priimdami svetimšalius Prancūzijoje norime, kad šie gerbtų mūsų taisykles ir reikalavimus.

Taip darysiu ir Katare. Turiu tam pademonstruoti pagarbą“, – paklaustas, ar ketina vilkėti vaivorykštės spalvomis išmargintą kapitono raištį, simbolizuojantį paramą LGBT atstovams, kalbėjo 2018-ųjų pasaulio čempionas.

Kataras sulaukia kritikos dėl pažeidžiamų LGBT teisių: čia homoseksualūs santykiai Katare yra draudžiami įstatymo ir nusižengę jam gali sulaukti net septynerių metų kalėjimo.

Turnyro organizatoriai ir FIFA daug kartų pabrėžė, kad visi fanai „yra laukiami“ Katare. Tiesa, Kataro emiras Tamimas bin Hamadas al Thani taip pat pridūrė, kad iš svečių savo ruožtu laukiama pagarbos vietos kultūrai.

Pasaulio futbolo čempionatas Katare prasidės lapkričio 20 dieną ir baigsis gruodžio 18-ąją. Dėl pernelyg karšto klimato, pirmą kartą čempionatas vyks ne vasarą, o žiemą.

Tai bus pirmasis toks turnyras, organizuojamas arabų šalyje.

Turnyre paskutinį kartą varžysis 32 komandos – 2026-ųjų pasaulio čempionate JAV, Meksikoje ir Kanadoje dalyvių skaičius bus padidintas iki 48-ių.

Planetos čempionų titulą Katare gins Prancūzijos rinktinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją