„Panevėžys“ sėkmingai startavo čempionate ir po pirmo rato žengė turnyrinės lentelės viršūnėje, bet vasarą komandos žaidimas išsiderino.

Panevėžiečių kantrybės taurę perpildė nesėkmingai susiklosčiusi paskutinė pirmenybi atkarpa – trečiadienį „Panevėžys“ savo aikštėje 0:1 nusileido Vilniaus „Riteriams“, o šeštadienį tik lygiosiomis 1:1 sužaidė su paskutinę vietą čempionate užimančia „Jonava“.

Šį sezoną su V. Urbonu Aukštaitijos sostinės komanda per 26 „Optibet A lygos“ rungtynes iškovojo 14 pergalių, 5 kartus sužaidė lygiosiomis bei 7 sykius pralaimėjo.

Vasarą „Panevėžys“ startavo ir UEFA Konferencijų lygos atrankos varžybose, bet jų pirmame etape bendru rezultatu 0:2 nusileido Moldovos čempionato bronzos medalių laimėtojams - „Milsami Orhei“ ekipai.

54-erių V. Urbonas 2008-2013 metais darbavosi su Panevėžio „Ekranu“ ir net penkis kartus iš eilės iškovojo Lietuvos čempionų titulą. Vėliau jis treniravo „Trakų“, Jūrmalos „Spartaks“ ir Vilniaus „Žalgirio“ komandas, o 2019-2021 metais dirigavo Lietuvos vyrų futbolo rinktinei.

Atsisveikinus su V. Urbonu „Panevėžio“ komandos vyriausiojo trenerio pareigas perims buvęs jo asistentas Dainius Gleveckas.

Artimiausias rungtynes „Panevėžio“ ekipa žais rugsėjo 13 dieną, kai LFF „Hegelmann“ taurės ketvirtfinalyje susitiks su „Marijampolė City“ komanda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)