„Džiaugiuosi komanda, džiaugiuosi žaidėjais. Jie sunkiai dirba, šiandien puikiai sužaidė, tačiau tai, ką daro federacija ir „Žalgiris“, mus pražudys“, – tiesiai šviesiai tarė italas.

Po pirmadienį pasiektos pergalės „Panevėžio“ treneris davė aistringą interviu portalui alyga.lt. italas akivaizdžiai buvo nepatenkintas susidariusia tvarkaraščio situacija.

Ketvirtadienį A lygos lyderiai Izraelyje žais su Beer Ševos „Hapoel“ futbolininkais UEFA Konferencijų lygos atrankos antrame etape, o sekmadienį suplanuotas mačas su artimiausiu konkurentu Vilniaus „Žalgiriu“. Pasak G. Lettieri, šis mačas privalo būti atidėtas.

„Mano nuomone, tai, ką šios dvi organizacijos daro, yra absoliučiai neteisinga. Vilniečiai žais antradienį Čempionų lygos atrankoje, o mes žaisime ketvirtadienį. Iš Izraelio grįšime penktadienio vėlyvą vakarą, o jie nori, kad mes žaistume sekmadienį. Turėsime vos dienelę gryno poilsio.

Tai, kas čia daroma, tikrai nėra sąžiningas žaidimas (angl. „fair play“). Mes kovojame dėl šios šalies, mes kovojame dėl Lietuvos ir kovojame dėl federacijos. Mes stengiamės iškovoti kuo daugiau taškų Konferencijų lygos atrankoje, kad Lietuvos klubų galimybės žaisti Europoje augtų“, – aistringai teigė „Panevėžio“ strategas.

Stratego teigimu, Vilniaus klubas ir LFF anksčiau sutarė su „Panevėžiu“, kad susiklosčius sutartoms sąlygoms mačas tarp A lygos lyderių būtų atidėtas.

„Mes su Vilniaus „Žalgiriu“ ir LFF kalbėjome prieš du mėnesius. Tada sutarėme, kad abiem komandoms žengus į kitą atrankos etapą tarpusavio rungtynes atidėsime. Dabar grįšime šeštadienį ir jie nori, kad mes žaistume sekmadienį Vilniuje.

Tai nesąžininga. Mes dukart keitėme rungtynių su „Riteriais“ datas, atidėjome rungtynes su kauniečiais, kai jie susidūrė su problemomis. Atidėjome rungtynes su „Riteriais“, kai to reikėjo „Žalgiriui“, nes jie nesuderino to, kas kokioje aikštėje žais. Tai nebuvo mūsų problema, bet mes sutikome“, – dėstė G. Lettieri.

„Panevėžys“ su „Hapoel“ futbolininkais susitiks ketvirtadienį, dvikovos pradžia – 21 val. Lietuvos laiku. „Žalgirio“ kova su Turkijos grandu „Galatasaray“ – antradienį, 19 val.

Tiek pirmųjų (liepos 27 d. 21 val.), tiek ir atsakomųjų (rupjūčio 3 d. 19 val.) rungtynių tarp „Hapoel“ ir „Panevėžio“ tiesioginės vaizdo transliacijos – portale „Delfi“ ir per „Delfi TV“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją