E. Hernandezo rezultatas yra geresnis nei 2017 metais pasiektas ir į Guinnesso rekordų knygą patekęs rekordas, priklausantis meksikiečiui Abrahamui Munozui, atmušusiam kamuolį 11 901 kartą per valandą.

„Laikausi ypatingos strategijos. Iš pradžių mušinėju kamuolį galva ir stengiuosi, kad kamuolys kuo ilgiau išsilaikytų prie pat galvos. Kai kamuolys pradeda šokinėti per aukštai, aš suprantu, kad pavargau, ir leidžiu kamuoliui nukristi prie kojų. Kai kontroliuoju kamuolį kojomis, stengiuosi neviršyti 40 spyrių, kad neprarasčiau laiko, nes nuo kojos atšokęs kamuolys gana aukštai pakyla. Kai kaklas pailsi, sugrąžinu kamuolį į viršų“, – pasakojo naujasis rekordininkas.

„Norint pagerinti dabartinį rekordą, kamuolį teko mušinėti galva, nes tiktai taip įmanoma pasiekti didžiausią tempą. Kojomis mušinėjamą kamuolį labiau veikia gravitacija, kamuolys ilgiau išbūna ore ir taip gaištamas laikas. Taigi, vienintelė galimybė pagerinti rekordą buvo mušinėti kamuolį galva“, – paaiškino teisėjas Adrianas Perezas.

E. Hernandezo pasiekimą patvirtino trys FIFA kategorijos teisėjai. Rekordas bus įrašytas į Guinnesso rekordų knygą.

56-erių metų sportininkas yra ne kartą pademonstravęs, kaip meistriškai valdo kamuolį. Pavyzdžiui, 2011 metais į Guinnesso rekordų knygą jis pateko kaip daugiausia kartų galva kamuolį atmušęs asmuo. Per pusę minutės kamuolys nuo jo galvos atšoko 187 kartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją