Lietuvos čempionai, kaip ir įprasta sezoną, pradės Čempionų lygos (ČL) pirmajame atrankos etape ir varžysis su kitais šalių čempionais. Žalgiriečių varžovus lems burtai, kuriuose komandos skirstomos į dvi dalis pagal reitingą.

„Žalgiris“ burtuose bus aukštesniame krepšelyje. Tai reikštų galimas akistatas su viena iš žemesnį reitingą turinčių komandų.

Tarp jų bus 15 ekipų, iš kurių viena pateks per preliminarų atrankos etapą. Šiandien ištraukus burtus paaiškėjo, jog preliminaraus etapo pusfinalyje birželio 27 dieną varžysis „Inter Club d’ Escaldes“ (Andora) ir Podgoricos „Budučnost“ (Juodkalnija) bei Koupavoguro „Breidablik“ (Islandija) ir „Tre Penne“ (San Marinas). Porų nugalėtojai susitiks finale birželio 30-ąją.

Pirmajame atrankos etape kartu su viena iš šių komandų, preliminariais duomenis, tarp žemesnį reitingą turinčių komandų bus praėjusį sezoną žalgiriečių sutiktas Kosovo čempionas FC „Ballkani“, Latvijos čempionai FK „Valmiera“ ir Lenkijos čempionas Čenstakavos „Rakow“, prieš kelis metus Europoje sutiktas Klaksviko KI (Farerų salos), Rumunijos čempionais su Rolandu Baravyku tapęs Konstancos „Farul“ (Rumunija), taip pat „Lincoln Red Imps“ (Gibraltaras), Tbilisio „Dinamo“ (Sakartvelas), Tiranos „Partizani“ (Albanija), BK „Hacken“ (Švedija), „Larne FC“ (Šiaurės Airija), Jerevano „Urartu“ (Armėnija), Hamrūno „Spartans“ (Malta), Hesperanžo „Swift“ (Liuksemburgas), Strugos „Trim-Lum“ (Šiaurės Makedonija).

Pirmojo ČL atrankos etapo burtų traukimas numatytas birželio 20 dieną 15 valandą. Po dienos birželio 21 d. 13 val. vyks ir antrojo ČL atrankos etapo burtai.

Sėkmės atveju pirmajame etape „Žalgiris“ toliau būtų tarp žemesnį reitingą turinčių ekipų. Antrajame etape tarp potencialių varžovų – anksčiau varžybose jau sutiktos Zagrebo „Dinamo“ (Kroatija), Budapešto „Ferencvaros“ (Vengrija), Razgrado „Ludogorets“ (Bulgarija), Bratislavos „Slovan“ (Slovakija) komandos, taip pat Stambulo „Galatasaray“ (Turkija), „Qarabaq“ (Azerbaidžanas), Tiraspolio „Šeriff“ (Moldova), „Molde“ (Norvegija), FC „Kobenhavn“ (Danija) ir Barysavo BATE (Baltarusija).

Neįveikus pirmojo ČL atrankos etapo toliau tektų rungtyniauti UEFA Europos Konferencijų lygos (EKL) antrajame atrankos etape, kur potencialiais varžovais būtų iš ČL atrankos iškritę šalių čempionai. Šių varžybų burtai taip pat bus traukiami birželio 21 d.

Iš ČL atrankos turnyro pasitraukus antrajame ar tolimesniame etape toliau „Žalgiris“ keliautų į UEFA Europos lygos atrankos varžybas. Eliminuotos iš pastarųjų varžybų komandos toliau rungtyniaus EKL.

UEFA klubinių turnyrų atrankos varžybų preliminarus tvarkaraštis:

Birželio 20 d. Čempionų lygos (ČL) I atrankos etapo burtai

Birželio 21 d. ČL ir Europos Konferencijų (EKL) lygų II atrankos etapų burtai

Liepos 11-12 d. ČL atrankos etapo pirmos rungtynės

Liepos 18-19 d. ČL I atrankos etapo atsakomosios rungtynės

Liepos 24 d. ČL, Europos lygos (EL), EKL atrankos III etapų burtai

Liepos 25-26 d. ČL II atrankos etapo pirmos rungtynės

Liepos 27 d. EKL II atrankos etapo pirmos rungtynės

Rugpjūčio 1-2 d. ČL II atrankos etapo atsakomosios rungtynės

Rugpjūčio 3 d. EKL II atrankos etapo pirmos rungtynės

Rugpjūčio 7 d. ČL, EL, EKL atkrintamųjų (IV) etapų burtai

Rugpjūčio 8-9 d. ČL III atrankos etapo pirmos rungtynės

Rugpjūčio 10 d. EL, EKL III atrankos etapo pirmos rungtynės

Rugpjūčio 15 d. ČL III atrankos etapo atsakomosios rungtynės

Rugpjūčio 17 d. EL, EKL III atrankos etapo atsakomosios rungtynės

Rugpjūčio 22-23 d. ČL atkrintamojo (IV) atrankos etapo pirmos rungtynės.

Rugpjūčio 24 d. EL, EKL atkrintamojo (IV) atrankos etapo pirmos rungtynės.

Rugpjūčio 29-30 d. ČL atkrintamojo (IV) atrankos etapo pirmos rungtynės.

Rugpjūčio 31 d. EL, KL atkrintamojo (IV) atrankos etapo atsakomosios rungtynės