P. Domingo prisijungs prie 88 metų buvusio JAV valstybės sekretoriaus Henry Kissingerio ir buvusio Olandijos futbolo žaidėjo Johanno Cruyffo. FIFA bet kokia kaina stengiasi atsikratyti ją pastaruoju metu ėmusio persekioti korupcijos ir dvigubų standartų šleifo.

„Šie džentelmenai – daugiau ar mažiau atliks patarėjų vaidmenį, jie nėra ekspertai, o patarėjai. Jų funkcija – vadinamoji „išminčių taryba“, o tai vykdomajam komitetui nepatiktų – būtent jie mano esą išminčiai. Taip pat pasirašėme sutartį su Ispanijos dainininku... P. Domingo, jis dėl to labai laimingas, labai didžiuojasi šiomis naujomis pareigomis, taip pat ir H. Kissingeris. Žmonės sako, kad jis senas, bet jis ne tik senas – jis labai išmintingas“, - CNN pasakojo FIFA vadovas.

S. Blatteris atmetė galimybę, kad FIFA pradės tyrimą dėl leidimo 2022 metais Katarui surengti pasaulio futbolo čempionatą, tačiau pareiškė neužkirsiąs kelio organizacijos priežiūros žinybai užsiimti šiuo klausimu.

Kataro pergalė dėl 2022 metų FIFA pasaulio futbolo čempionato organizavimo dėmesio centre atsidūrė praeitą savaitę, kai FIFA generalinis sekretorius Jerome‘as Valcke patvirtino išsiuntęs elektroninį laišką, kuriame užsimenama esą Kataras „nusipirko“ teisę rengti čempionatą. Vėliau generalinis sekretorius pareiškę esą turėjęs omenyje stiprią Kataro kandidatūros finansinę pusę.

Paklaustas, ar dar kartą svarstys Kataro klausimą, S. Blatteris CNN sakė: „Ne. Neįsivaizduoju, kodėl turėtumėme taip pasielgti – tokiu atveju viskas prasidėtų iš naujo, turėtume viską pradėti su Brazilija ir taip toliau. Nematau priežasties, kodėl turėtume imtis kokių nors priemonių vien todėl, kad kažkas kažką pasakė apie Karatą“.

„Leiskite pradėti dirbti su etikos komitetu, leiskite su juo ieškoti sprendimų. Ir jei etikos komitetas jaus, kad turi kažką daryti, turime jiems leisti“, - mano FIFA vadovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją