Penktadienį ir šeštadienį vykusiuose mačuose netikėtumų neužfiksuota. Titulą ginantis Eindhoveno „PSV” klubas namie 4-1 sutriuškino „Utrecht” vienuolikę. Šeimininkai į priekį įsiveržė jau 16 minutę, kuomet pasižymėjo Kennethas Perezas, tačiau tik prasidėjus antrajam kėliniui Leroy George rezultatą išlygino. Vėliau per kelias minutes šeimininkai pasižymėjo dukart – įmušė Danko Lazovičius ir tas pats K.Perezas, o rungtynių pabaigoje ketvirtą mačo įvartį pelnė Danny Koevermansas.

Visose kitos penktadienio ir šeštadienio mačuose šeimininkai pralaimėjo. Tilburge vietos „Willem II” pralaimėjo Doetinchemo „De Graafschap”, „Heerenveen” nusileido Enschedo „Twente”, Alemelo „Heracles” turėjo pripažinti „Groningen” pranašumą.

Roterdame mačas tarp „Spartos” ir Bredos „NAC” buvo atšauktas dėl policijos pareigūnų rengiamų protesto akcijų.

Sekmadienį netikėtai tris taškus prarado praėjusių metų šalies vicečempionas Amsterdamo „Ajax“ klubas išvykoje rezultatu 2-1 pralaimėjo vienam iš lygos autsaiderių Roterdamo „Excelsior“. Sužaidus vos 31 sekundę aikštės šeimininkai po tikslaus Mitchellio Pique smūgio išsiveržė į priekį.

Antrajame kėlinyje 48-ąją minutę puolėjas Geertas den Oudenas pasinaudojo dar viena „Ajax“ ekipos klaida, kai vartininkas Maartenas Stekelenburgas atrėmė M.Pique smūgį, tačiau tiesiai kamuolys atsidūręs tiesiai jam po kojomis atsidūrė vartuose. Amsterdamo ekipai pavyko tik sušvelninti rezultatą. Tai padarė Hedwiges Maduro.

Šiuo vieno iš pagrindinio varžovo kovoje dėl čempionų titulo suklupimu pasinaudojo Roterdamo „Feyenoord“ ekipa, kuris išvykoje 2-0 nugalėjo Nijmegeno „NEC“ vienuolikę. Pirma po Andwele Slory perdavimo pasižymėjo Jonathanas de Guzmanas, o sužaidus valandą tas pats futbolininkas atliko ir dublį.

Alkmaaro „AZ“ ir toliau nesugeba demonstruoti pastovumo. Šį kartą mačą su Kerkradės „Roda“ jie užbaigė lygiosiomis 1-1. jau 5-ąją minutę po Graziano Pelle įvarčio šeimininkai pirmavo, bet antrame kėlinyje sužaidus 8 minutes Jeanvionas Yulu-Matondo atstatė pusiausvyrą.

Sekmadienį taip pat „Venlo“ namie dėka dviejų Nordino Amrabato įvarčių 2-0 įveikė Anhemo „Vitesse“ ekipą, o Almelo „Heracles“ nors ir pirmaudami po tikslaus Kwame Quansah įvarčio, vis tik turėjo pripažinti „Groningen“ pranašumą 1-2. Nugalėtojų gretose pasižymėjo Stefanas Nijlandas ir Kojenas van der Laakas.

„Eredivise“ lygos 16 turo rezultatai:

Tilburgo „Willem II“ 1 – 2 Doetinchemo „De Graafschap“

20‘ [1 – 0] Frank van der Struijk (11 m.)

25‘ [1 – 1] Berry Powel

35‘ [1 – 2] Donny de Groot

32‘ Frank Demouge („Willem II“) pašalitnas iš aikštės

Eindhoveno „PSV“ 4 – 1 „Utrecht“

16‘ [1 – 0] Kenneth Perez

46‘ [1 – 1] Leroy George

64‘ [2 – 1] Danko Lazovic

67‘ [3 – 1] Kenneth Perez

85‘ [4 – 1] Danny Koevermans

„Heerenveen“ 1 – 2 Enschedo „Twente“

33‘ [0 – 1] Blaise N‘Kufo

41‘ [1 – 1] Alfonso Alves

65‘ [1 – 2] Romano Denneboom

19‘ Alfonso Alves („Heerenveen“) nerealizavo 11 metrų baudinio

Roterdamo „Excelsior“ 2 – 1 Amsterdamo „Ajax“

1‘ [1 – 0] Mitchell Pique

49‘ [2 – 0] Geert den Ouden

63‘ [2 – 1] Hedwiges Maduro

„Venlo“ 2 – 0 Arnhemo „Vitesse“

54‘ [1 – 0] Nordin Amrabat

68‘ [2 – 0] Nordin Amrabat

Nijmegeno „NEC“ 0 – 2 Roterdamo „Feyenoord“

48‘ [0 – 1] Jonathan de Guzman

60‘ [0 – 2] Jonathan de Guzman

Alkmaaro „AZ“ 1 – 1 Kerkradės „Roda“

5‘ [1 – 0] Graziano Pelle

53‘ [1 – 1] Jeanvion Yulu-Matondo

Almelo „Heracles“ 1 – 2 „Groningen“

12‘ [1 – 0] Kwame Quansah

24‘ [1 – 1] Stefan Nijland

47‘ [1 – 2] Koen van der Laak

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją