Antradienį Šveicarijos Futbolo Asociacija (SFV) paskelbė, kad 59-erių vokietis oficialiai savo darbą pradės nuo 2008 metų liepos 1-osios dienos. O. Hitzfeldas pasirašė dvejų metų sutartį ir jam yra iškelta užduotis išvesti komandą į 2010 metų Pasaulio čempionatą Pietų Afrikos Respublikoje.

O. Hitzfeldas Šveicarijos nacionalinės rinktinės vyriausiojo trenerio poste pakeis Kobi Kuhną, kuris paskutinį kartą vadovaus šiai komandai 2008 metų birželio mėnesį įvyksiančiose Europos pirmenybėse Šveicarijoje ir Austrijoje.

„Būtų tiesiog puiku. Šveicarijoje spaudimas ir galimybės bus taip pat didelės, bet dar pakankamai sutramdomos“, - prieš dvi savaites prieš pasirašant sutartį su Šveicarijos rinktine savo nuomonę išreiškė O. Hitzfeldas.

Net 25 metų klubinio futbolo trenerio patirtį turintis vokietis pirmą kartą išbandys jėgas ir tarptautinėse arenose. Šveicarija O. Hizfeldui yra gerai pažįstama, kadangi jis vadovavo vietiniams „Zug“, „Aarau“ ir Ciuricho „Grasshopper“ klubams.

Vėliau strategas ėmė treniruoti Vokietijos Dortmundo „Borussia“ klubą, kuriam vadovavo nuo 1991 iki 1997 metų. Su juo jis laimėjo du šalies čempionų titulus bei UEFA Čempionų Lygos taurę.

1998 metais jis perėmė Miuncheno „Bayern“ klubo vairą, kurį treniravo iki 2004 metų. Su juo jis laimėjo penkis Bundeslygos aukso medalius, dvi Vokietijos taures bei po kartą triumfavo UEFA Čempionų Lygoje ir Klubų Pasaulio čempionate.

2007 metų vasario mėnesį jis vėl sugrįžo į Bavariją pakeisdamas Felixą Magathą, tačiau po šio sezono paskelbė, kad paliks savo postą, ir jį perleis buvusiam Vokietijos rinktinės treneriui Jurgenui Klinsmanui.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją