Beveik visą savo karjerą A. Novikovas praleido užsienio klubuose. Paskutine jo stotele buvo Izraelio ekipa Haifos „Hapoel“.

Vilnietis karjerą pradėjo FC „Vilnius“ klube, trumpai nuomos pagrindais atstovavo Visagino „Interui“, o 2008 metais pasirašė sutartį su Edinburgo „Hearts“, su juo iškovojo Škotijos taurę.

Nuo 2013 iki 2017 m. A. Novikovas žaidė Vokietijoje Aujės „Erzgebirge“ ir „Bochum“ komandose, vėliau keturis metus Lenkijoje su Balstogės „Jagiellonia“ ir Varšuvos „Legia“. Nuo 2020 iki 2022 metų žaidė Turkijoje „Erzurumspor“ ir „Samsunspor“ ekipose.

Lietuvos rinktinėje A. Novikovas yra sužaidęs 87 rungtynes ir įmušęs 12 įvarčių.

Artimiausias rungtynes „Žalgiris“ žais A lygoje sekmadienį, Šiauliuose susitiks su Mindaugo Čepo auklėtiniais. Mačas tarp FA „Šiauliai“ ir svečių iš sostinės – rugpjūčio 6 dieną, 17.55 val.

Pirmosios rungtynės baigėsi Šiaulių pergale 1:0, antrose komandos išsiskyrė lygiosiomis 2:2.

Vladimiro Čeburino kariauna labai garbingai grūmėsi trečiadienio akistatoje Stambule, tačiau patyrė minimalų pralaimėjimą bei nusileido į Europos lygos atrankos varžybas. Vis dėlto situacija „Optibet A lygoje“ po pralaimėjimo „Panevėžiui“ tapo labiau komplikuota – atsilikimas siekia 6 taškus bei sužaista maču daugiau.

„Žalgirio“ laukia viena iš sudėtingiausių likusių išvykų šiemet, kurios metu padėti negalės diskvalifikuotas gynėjas Joelis Bopesu. Dar kartą prarasti taškai Saulės mieste taip pat gali kainuoti brangiai.

Kitą ketvirtadienį „Žalgirio“ laukia Europos lygos atrankos trečio etapo pirmoji akistata: Vilniuje LFF stadione žalgiriečiai priims Švedijos čempioną „Hacken“. Atsakomoji dvikova svečiuose – rugpjūčio 17 d.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją