„Šio tikslo siekėme kryptingai. Pasiektą susitarimą vertinčiau, kaip naudą abiem pusėms – „Milan“ klubui tai dar neužpildyta rinka, o mes, tiesiog, norėjome pasiūlyti kažką naujo Lietuvai. Noriu pabrėžti, kad ši akademija bus ne tik ženkliukas. Su savo metodika reguliariai Lietuvoje lankysis ir treneriai iš Italijos“, - apie AC „Milan“ klubo invaziją į Lietuvą pasakojo idėjos sumanytojas Janas Nevoina.

Paprašyti įvertinti Lietuvos vaikų galimybes pasiekti pagrindinę „Milan“ komandą, klubo atstovai pripažino, kad lengva nebus, tačiau pasiekti aukštą lygį, proga bus suteikta visiems.

„Kai pirmą kartą pamatėme jūsų vaikus, negalėjome suprasti, kodėl jų tiek mažai žaidžia prestižinėse Europos komandose. Jūsų vaikai yra puikaus sudėjimo ir puikių fizinių savybių. Italų vaikai lietuvius lenkia tik technikos sugebėjimais, tačiau jų didžiausias minusas – nuo mažens per didelis pasitikėjimas savo jėgomis. Jiems niekas neįdomu, o lietuviams dėstyti paskaitas yra vienas malonumas.

Jūsų šalies šešiamečiai vaikai yra ne prastesni nei italų. Tarp dešimtmečių jau yra skirtumas, o tarp keturiolikmečių – milžiniškas. Be abejo, kaip ir visur, išimčių yra, tačiau faktas, kad vaikai yra ruošiami neteisingai“, - pasakojo AC „Milan“ klubo stovyklų atstovas Baltijos šalims Stefano Chiussi.

AC „Milan“ klubas savo akademijos filialus turi 42 šalyse visame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)