Vykdomasis komitetas nusprendė, kad treneris turi tęsti darbus ir buvo patvirtinta, kad su treneriu pasirašyta nauja ilgalaikė sutartis, kuri galios iki 2026-ųjų pabaigos.

Lietuvos rinktinė šiais metais Europos čempionato atrankoje per aštuonerias rungtynes surinko šešis taškus ir tarp penkių komandų grupėje užėmė ketvirtą vietą.

Rinktinė iškovojo vieną pergalę, tris kartus sužaidė lygiosiomis bei patyrė keturias nesėkmes. Taip pat kontrolinėse rungtynėse buvo taikiai išsiskirta su Graikija bei pralaimėta Kiprui.

Kitais metais Lietuvos rinktinės laukia išlikimo rungtynės dėl vietos Tautų lygos C divizione, taip pat – Baltijos taurės turnyras bei naujasis UEFA tautų lygos sezonas.

„Asmeniškai tiek trenerio, tiek kolektyvo darbu esu patenkintas. Rinktinėje gera atmosfera, žaidėjai palaiko dabartinį kolektyvą, tad norisi tęsti pradėtą bendradarbiavimą“, – kiek anksčiau sakė LFF prezidentas Edgaras Stankevičius.

„Proto ribose, – paklaustas apie E. Jankausko atlyginimo pokytį šyptelėjo E. Stankevičius. – Pabrango kažkiek, bet tai yra normalu. Treneris tikrai nusipelnė algos pakėlimo ir ilgesnės sutarties“.

Jis taip pat teigė, kad tai gali būti ilgiausias ir brangiausias visų laikų kontraktas, kalbant apie šalies rinktinės trenerio postą.

„Gali būti. Manau, kad taip. Tai yra normos ribose, lyginant su kitomis Europos valstybėmis. Lyginant su kaimynais, gali būti ir brangiausias. Treneris manys kitaip, bet žinome, kiek kainuoja Latvijos, Estijos rinktinių treneriai“, – nusijuokė LFF prezidentas.