„Barcelona“ ir Dani Alvesas paskutinę akimirką rado bendrą kalbą ir Katalonijos klubas oficialiai patvirtino, kad su 32 metų gynėju bus pasirašyta nauja dvejų metų sutartis.

Susitarimą su žaidėju skubėta pasiekti, nes antradienį vakare dėl liepos mėnesį įvyksiančių „Barcelonos“ prezidento rinkimų privalo atsistatydinti dabartinė klubo vadovybė. Jai pasitraukus iš pareigų derybos būtų neįmanomos.

Ankstesnė D. Alveso sutartis su „Barcelona“ galiojo iki šių metų birželio 30-osios, tad po šios datos futbolininkas būtų tapęs laisvuoju agentu ir turėjęs teisę pasirinkti jam patraukliausią pasiūlymą iš bet kurios kitos komandos.

Balandį skelbta, kad Katalonijos klubas siūlo žaidėjui sutartį pagal formulę 1+1+1, tačiau kiek vėliau „Barcelonos“ vadovai patikslino, kad brazilui siūloma pratęsti bendradarbiavimą pasirašant dvejų metų sutartį. Neoficialiais duomenimis, pats brazilas pageidavo garantuotos trejų metų sutarties.

Antradienį popiet oficialiai patvirtinta, kad ilgai trukusios derybos galiausiai baigėsi abi puses tenkinančiu susitarimu: D. Alvesas pasirašė sutartį su „Barcelona“ pagal formulę 2+1. Tai reiškia, kad sutartis galioja iki 2017-ųjų vasaros, o vėliau gali būti pratęsta dar vienam sezonui.

D. Alvesas Katalonijos klube rungtyniauja nuo 2008-ųjų, kuomet „Barcelona“ futbolininką už 29,5 mln. eurų įsigijo iš „Sevillos“.

Per savo karjerą Barselonoje brazilas sužaidė 343-ejas oficialias rungtynes ir iškovojo 19 trofėjų.