„Liverpool“ komandos atstovai pranešė, kad tikrieji bilietų turėtojai negalėjo patekti į rungtynes dėl saugumo sistemos trūkumų, tuo metu UEFA ir Prancūzijos institucijos problemą aiškino suklastotais bilietais.

Atidėtos rungtynės ir chaosas Paryžiaus „Stade de France“ stadiono prieigose, kur Prancūzijos policija naudojo ašarines dujas, kad išvaikytų sirgalius, tikrai nebuvo tai, ko Prancūzijos sostinė troško likus vos dvejiems metams iki olimpinių žaidynių pradžios.

Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad buvo sulaikyti 68 žmonės, iš kurių 39 buvo suimti, o tai reiškia, kad jiems gali būti pareikšti kaltinimai.

Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA) tvirtino, kad rungtynės buvo atidėtos 35 minutėms dėl „netikrų bilietų, su kuriais nebuvo galima praeiti pro sukamuosius vartelius“.

Tačiau Liverpulio komanda teigė esanti „labai nusivylusi“, kad jos gerbėjus paveikė „nepriimtini“ saugumo sistemos trūkumai.

Tuo tarpu Prancūzijos vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas bedė pirštu į Liverpulio komandos sirgalius ir pareikškė, kad „tūkstančiai britų „sirgalių“ veržėsi į stadioną arba be bilietų, arba su suklastotais bilietais ir kartais net smurtaudavo prieš stiuardus“.

Prancūzų laikraštis „Le Monde“ pakomentavo: „Vakarėlis, kuris turėjo vykti prieš finalą <...> buvo sugadintas ir virto tikru chaosu“.

„Nuo šventės iki fiasko“, – skelbė Prancūzijos sporto dienraštis „L'Equipe“.

Priešingai nei stadiono prieigose, pasak Paryžiaus policijos, dviejose didžiulėse sirgalių zonose, kuriose susirinko tūkstančiai abiejų komandų sirgalių, vyravo gera atmosfera ir išvengta didesnių incidentų.

Apie 40 tūkstančių „Liverpool“ sirgalių, neturinčių bilietų į rungtynes, susirinko į savo zoną rytinėje Paryžiaus dalyje, kad galėtų pasimėgauti renginio atmosfera. Nepaisant nusivylimo dėl pralaimėjimo, jie vėliau išsiskirstė be jokių problemų.

Paryžiaus ugniagesių komanda, į kurios atsakomybę patenka įvairių ekstremalių situacijų valdymas, teigė, kad naktis iš esmės buvo rami, nors keli sirgaliai kreipėsi pagalbos dėl ašarinių dujų poveikio, taip pat buvo nesaikingo alkoholio vartojimo atvejų.

Primename, kad gerą pusvalandį vėlavusį finalą 1:0 laimėjo „Real“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją