Po pirmo kėlinio šeimininkai dar buvo kiek pranašesni pagal visus statistikos parametrus, o „Žalgirio“ puolėjas Matthiasas Oyewusi turėjo kelias progas nuginkluoti oponentų vartininką Peterį Abrahamssoną.

Bet būtent Švedijos čempionai dar iki pertraukos išsiveržė į priekį, kuomet pakartotiniu smūgiu pasižymėjo Srdanas Hrstičius.

Tas pats 20-metis serbas padvigubino skirtumą 47-ą min., kuomet grubiai suklydo kamuolio nesugavęs vilniečių vartų sargas Edvinas Gertmonas.

Vladimiras Čeburinas vangų saviškių žaidimą bandė gyvinti į aikštę mesdamas komandos naujoką Arvydą Novikovą – pastarajam tai buvo pirmas mačas tėvynės klube po 15 metų pertraukos.

Vis dėlto efektas buvo menkas – švedai Lietuvos čempionų antpuolius atmušė ir dar patys įtvirtino savo persvarą, kuomet „vinį“ į vartų kampą sukalė Mikkelis Rygaardas.

Rezultatyvų perdavimą jam atliko geriausias susitikimo žaidėjas S. Hrstičius, kuriam tai buvo pirmas mačas naujoje ekipoje.

Vilties (ar bent jau garbės) įvartį „Žalgiriui“ pelnė oponentų baudos aikštelėje atsidūręs vidurio gynėjas Nassimas Hnidas, pasižymėjęs efektingu smūgiu kaire koja.

Atsakomosios UEFA Europos lygos trečio atrankos etapo rungtynės po savaitės vyks Geteborge.


Rezultatas

„Žalgiris“ 1 – 3 „Hacken“
38' [0 – 1] Srdanas Hrstičius
47' [0 – 2] Srdanas Hrstičius
70' [0 – 3] Mikkelis Rygaardas
85' [1 – 3] Nassimas Hnidas

Statistika

„Žalgirio“ starto sudėtyje buvo vienas pasikeitimas lyginant su rungtynėmis Stambule: nuo pradžių žaidė Marko Miličkovičius.

Startinė sudėtis: vartininkas E. Gertmonas, gynyboje – Bopesu, Vucur, Hnid, Pavelič, saugų grandyje – Miličkovič, Gorobsov, Kendyšas, Buffas, priekyje – Oyewusi, Golubickas.

Atsargoje: T. Duka, L. Antalis, A. Fofana, R. Jansonas, Y. Karashima, D. Kazlauskas, K. Kažukolovas, P. Mamičius, S. Mikoliūnas, A. Novikovas, O. Verbickas.

„Hacken“: vartininkas Abrahamsson, gynyboje – Lund, Hovland, Hammar, Sandberg, saugų grandyje – Amane, Sam. Gustafson, Rygaard, priekyje – Layouni, Hrstič, Sadiq.

Rungtynėms teisėjavo Mykola Balakinas iš Ukrainos.

Savo ruožtu, „Žalgiris“ Čempionų lygos atrankoje garbingai priešinosi Stambulo „Galatasaray“ ekipai.



Poros nugalėtojai automatiškai užsitikrins vietą UEFA Konferencijų lygos grupių etape ir dar galės pakovoti dėl patekimo į Europos lygą su „Aberdeen“ klubu iš Škotijos.

Pralaimėjusi ekipa kovas tęs paskutiniame Konferencijų lygos atrankos etape, kurio burtai lėmė dvikovą su „Hamrun Spartans“ (Malta) ir Budapešto „Ferencvaros“ (Vengrija) poros nugalėtojais.

„Ferencvaros“ komandą žalgiriečiai sutiko 2021 metais Čempionų lygos atrankoje ir tuomet dukart varžovams nusileido (0:2, 1:3).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją