Remiantis Lenkijos žiniasklaida, „Legia“ už lietuvį paklojo 300 tūkst. eurų išpirką „Jagiellonia“ klubui.

Pernai A. Novikovui metai buvo išties geri – Lenkijos futbolo metų apdovanojimuose saugas pripažintas geriausiu Lenkijos „Ekstraklasa“ legionieriumi, be to, pirmą kartą Lietuvos futbolo apdovanojimuose atsiėmė geriausio metų žaidėjo titulą.

Po sėkmingo sezono A. Novikovas žengė žingsnį į priekį – pasirašė sutartį su turtingiausiu Lenkijos klubu.

28-erių lietuvis su „Legia“ klubu sudarė trejų metų sutartį ir vilki 18-uoju numeriu paženklintus marškinėlius.

Tikra žvaigžde Balstogėje tapęs lietuvis buvo priverstas teisintis prieš buvusios komandos sirgalius, kurie negailėjo aštrių replikų į priešų stovyklą perėjusiam saugui.

„Legia“ yra aukščiausio lygio klubas, žinomas visoje Europoje. Asmeniškai nesu įsipareigojęs „Jagiellonia“ komandai. Žaisdamas Balstogėje padariau viską, kad padėčiau komandai, žinoma, likę sentimentai komandai ir tiems metams, praleistiems Balstogėje.

Tačiau noriu augti kaip futbolininkas ir pasirinkau tai, kas geriausia man ir mano šeimai“, – savo sprendimą Lenkijos žiniasklaidai komentavo lietuvis.

Pati Varšuva manęs nenustebins, juk esu vilnietis. Džiaugiuosi įsikūręs naujuose namuose, o klube randu viską, ko reikia žaidėjui.
Arvydas Novikovas

Praėjusiame sezone Lenkijos vicečempione tapusi „Legia“ naują sezoną pradėjo kiek netikėta nesėkme namuose, o praėjusį savaitgalį iškovojo pirmą pergalę. Prie jos pirmuoju įvarčiu dėvint „Legia“ marškinėlius prisidėjo komandos naujokas A. Novikovas.

Varšuvos klubas šiuo metu kovoja dviem frontais – Europos lygos atrankos pirmuose etapuose įveiktos Gibraltaro ir Suomijos ekipos, trečiame laukia graikų „Atromitos“ klubas.

Geriausias praėjusių metų Lietuvos futbolininkas įsitikinęs, kad „Legia“ pajėgi patekti į Europos lygos grupių etapą.

– Ar sunku buvo priimti „Legia“ pasiūlymą po poros metų „Jagiellonia“ klube?, – DELFI paklausė A. Novikovo.

– Aišku, lengva nebuvo, turėjau ir kitų pasiūlymų, bet išsirinkau geriausią sau variantą. Pasirinkdamas „Legia“ ekipą žvelgiau į ateitį.

Tai visoje Europoje žinomas klubas, iš jo, manau, bus tik lengviau judėti kažkur dar toliau, bet nesu nieko prieš pasilikti čia ilgam.

Žinoma, palikti „Jagiellonia“ lengva nebuvo, visgi ten praleidau vienus geriausių savo karjeros metų, sentimentų likę nemažai.

– Ilgai vyko derybos su „Legia“, akimirksniu priėmėte sprendimą ar dar kurį laiką svarstėte šį variantą?

– Klubams daugiau reikėjo laiko susitarti tarpusavyje, nei man priimti sprendimą. „Jagiellonia“ turėjo nuspręsti, ar mane paleidžia, čia buvo klubo reikalas.

– Prieš pasirašant sutartį su „Legia“ turbūt bendravote ir su vyr. treneriu, serbu Aleksandru Vukovičiumi, ar greitai radote bendrą kalbą su strategu?

– Jis manęs labai norėjo komandoje. Ne tik jis, bet ir „Legia“ valdžia laukė manęs išskėstomis rankomis.

Treneris sakė – atvyksi ir žaisi, bet žinoma, reikia įrodyti, kad esu vertas startinio vienuoliktuko.

Treneris sakė, kad lengva nebus, bet minėjo, kad esu reikalingas. A. Vukovičius ne naujokas „Ekstraklasoje“, mane stebėjo, žino, ką aš galiu ir to tikėtis iš manęs.

– Sprendžiant iš socialinių tinklų komentarų, Iš „Jagiellonia“ sirgalių sulaukėte, švelniai tariant, ne kokių reakcijų. Bet gal kas asmeniškai rašė, dėkojo už metus praleistus Balstogėje?

– Aišku, kad manęs nepalaikė. Rašė man ir asmeniškai, bet žinutėse – tikrai jokio pozityvo.

– Kokie skirtumai tarp „Legia“ ir „Jagiellonia“ klubų, buvo dalykų kurie nustebino jus?

– Manau, visi supranta, kad „Legia“ visai kito lygio klubas, net nėra ką kalbėti, visi tą žino. Galiu lyginti abu klubus ir galiu pasakyti, kad yra didžiulis skirtumas tarp šių organizacijų.

Pati Varšuva manęs nenustebins, juk esu vilnietis. Džiaugiuosi įsikūręs naujuose namuose, o klube randu viską, ko reikia žaidėjui, viskuo pasirūpinta, belieka eiti į aikštę ir parodyti, ką gali.

– Trečias jūsų sezonas Lenkijoje, kokias tendencijas pastebite „Ekstraklasa“ čempionate?

– Kasmet pirmenybės tik stiprėja, atvyksta vis stipresni legionieriai, kova tarp klubų vis aršesnė, lengva nėra žaidžiant ir su autsaideriais, visur turi kovoti maksimaliai. Čempionato lygis tik auga.

Be to, daug dėmesio sulaukiama iš televizijos, stadionuose netrūksta žiūrovų.

– Ar pakako laiko apsiprasti prie naujos vietos, rasti bendrą kalbą su naujais komandos draugais rūbinėje?

– Rūbinėje tikrai nesunku rasti bendrą kalbą, kai kurie žaidėjai žino mane, nesu naujokas Lenkijoje (šypsosi). Aikštėje dar reikia laiko suprasti kaip kas juda, kas ką gali, per kelias savaites sunku tapti gerai veikiančiu mechanizmu. Viskas po truputį. Manau, kad komandoje jau galiu rodyti gerą savo žaidimą.

Savaitgalį laimėjome, pelniau įvartį, įgavau dar daugiau pasitikėjimo, o tai yra svarbu.

– „Legia“ šiuo metu žaidžia dviem frontais, be vietinio čempionato ekipa kovoja Europos lygos atrankoje, jūsų manymu, ar Varšuvos ekipa pajėgi pasiekti grupių etapą?

– Laimėjome namuose prieš suomius, nors turėjome įveikti varžovus didesne persvara, neišnaudojome savo šansų. Išvykos rungtynėse išsaugojome namie įgytą pranašumą.

Manau, kovosime dėl patekimo į grupių etapą, visi to nori – ir sirgaliai, ir klubas. Tai visiškai realus dalykas.

Šiuo metu mūsų sportinė forma nėra pati geriausia, tai sezono pradžia, bet neabejoju, kad žaisime kur kas geriau.

– „Legia“ sirgaliai laikomi vienais geriausių ne tik Lenkijoje, bet ir visoje Europoje, koks jausmas aikštėje, kai tribūnose – tokia jėga?

– Jaučiasi didelis palaikymas, bet turime žinoti, kad jeigu pralaimėsime, teks pajausti nemenką ultrų spaudimą.

Jei blogai žaisime, patirsime nesėkmes, neišvengsime blogos fanų reakcijos. Bet manau, tai normalūs sirgalių lūkesčiai ir tas spaudimas savaime suprantamas.

Manau, „Legia“ moka komandą palaikyti taip, kad nesijaustum aikštėje atsipalaidavęs.

Pats esu komandoje naujokas, tačiau stengiuosi atsiriboti nuo socialinių tinklų, nenaudoju „Twitter’io“, neskaitau komentarų, tai leidžia pačiam laisviau jaustis.

Arvydas Novikovas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)