Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis 2:2 (0:1), per pratęsimą rezultatas nepasikeitė, o smūgiuojant nuo 11 m žymos šeimininkai triumfavo 4:1.

Valdo Dambrausko vadovaujama komanda pateko į paskutinį ketvirtąjį Čempionų lygos kvalifikacijos etapą, bet net jei jame sukluptų, jau užsitikrino vietą antros pagal pajėgumą Europos lygos grupių etape.

Taigi, 44-erių Bulgarijos čempionų strategas iš Pakruojo vienaip ar kitaip dar šiais metais taps pirmuoju Lietuvos treneriu, nuvedusiu savo komandą į vieną iš UEFA turnyrų.

Valdas Dambrauskas (kairėje, Foto: ludogorets.com)

Nors antradienio dvikova sėkmingiau prasidėjo etatiniams Čempionų lygos dalyviams ir poros favoritams iš Graikijos.

31-ą min. šeimininkų gynybos grandis apmaudžiai neišsirinko varžovų savo baudos aikštelėje, o Giorgo Masouro perdavimu surastas prancūzas Yannas M'Vila vienu lietimu smūgiavo tiksliai.


Po praleisto įvarčio V. Dambrausko auklėtiniai buvo aktyvesni ir kelis kartus grasino „Olympiakos“ vartams, o savo tikslą pasiekė vos prasidėjus antrajam kėliniui.

Pakėlus kampinį prie portugalo Pedro Martinso auklėtinių vartų, kamuolį į juos netyčia nukreipė trenerio tautietis Rubenas Semedo.

57-ą min. „Ludogorec“ į priekį išvedė 11 m baudinį realizavęs puolėjas iš Kipro Pieros Sotiriou.

Vis dėlto 68-ą min. tokiu pačiu būdu santykį dar kartą išlygino svečių marokietis Youssefas El-Arabi.

Antrajam kėliniui artėjant prie pabaigos Pirėjo ekipą sykį gelbėjo vartininkas Kostas Tzolakis, o 86-ą min. prieš save antrą geltoną kortelę išvydo ir aikštę palikti turėjo „Olympiakos“ gynėjas Ousseynou Ba.

Kadangi nuo šio sezono svečiuose pelnytų įvarčių taisyklė UEFA varžybose nebegalioja, komandoms teko žaisti pratęsimą, bet įgytu kiekybiniu pranašumu bulgarams per papildomą pusvalandį pasinaudoti nepavyko.

Vis dėlto sėkmė nenusisuko baudinių serijoje: visi „Ludogorec“ bandymai buvo tikslūs, tuo metu „Olympiakos“ gretose į viršutines tribūnų eiles kamuolį paleido buvęs Prancūzijos rinktinės saugas Mathieu Valbuena, o Ahmedo Hassano smūgį atrėmė vartininkas Kristijanas Kahlina.

Pirmos komandų tarpusavio rungtynės prieš savaitę Graikijoje baigėsi lygiosiomis 1:1.

Paskutiniame Čempionų lygos kvalifikacijos etape kitą savaitę „Ludogorec“ žais su „Malmo“ (Švedija), kuris antrą kartą identišku rezultatu 2:1 įveikė Glazgo „Rangers“ (Škotija).

Savo ruožtu, „Olympiakos“ keliasi į lemiamą antros pagal pajėgumą Europos lygos atrankos etapą, kuriame susidurs su Bratislavos „Slovan“ (Slovakija).

„Ludogorec“ Čempionų lygos grupių etape iki šiol buvo pasirodžiusi du kartus (2014-2015 metų ir 2016-17 metų sezonuose).

Dar penkis sykius, įskaitant ir praėjusį sezoną, bulgarai varžėsi pagrindiniame Europos lygos turnyre.

Tuo metu Giedriaus Arlauskio atstovaujamo Klužo CFR klubo žygis Čempionų lygoje baigėsi Šveicarijoje. Rumunijos čempionai išvykoje 1:3 (1:3) nusileido Berno „Young Boys“ ekipai.

Nors pirmasis svečių gretose pasižymėjo Billelis Omrani, šveicarai atsakė dviem Jordano Siebatcheu ir vienu Nicolas Ngamaleu įvarčiu.

Pirmosios rungtynės baigėsi rezultatu 1:1.

Tiek pirmame, tiek atsakomajame susitikimuose G. Arlauskis CFR vartus gynė visas rungtynes.

Dabar 33-ejų lietuvio klubas keliasi į lemiamą Europos lygos atrankos etapą, kuriame kausis su Belgrado „Crvena Zvezda“.

Serbijos čempionus bendru rezultatu 2:1 netikėtai iš Čempionų lygos atrankos eliminavo Tiraspolio „Sheriff“ (Moldova) komanda.

Prie Čempionų lygos priartėjo Vilniaus „Žalgirį“ praėjusiame etape į Europos lygos kvalifikaciją išsiuntęs Budapešto „Ferencvaros“ klubas. Nors vengrai antradienį svečiuose 0:1 nusileido Prahos „Slavia“ (Čekija), jiems pakako savoje aikštėje pasiektos pergalės 2:0.

Į ketvirtą prestižinio žemyno turnyro atrankos etapą taip pat pateko Donecko „Šachtar“ (Ukraina), „Monaco“ (Prancūzija), Eindhoveno PSV (Nyderlandai), Lisabonos „Benfica“ (Portugalija) ir Zagrebo „Dinamo“ (Kroatija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)