Tai jau antrasis komandos sezonas aukščiausioje lygoje iš eilės, į ją „Dainava“ sugrįžo prieš pora sezonų triumfuodama Pirmoje lygoje.

I turas:

  • Kovo 1 d. 19 val. „Sūduva“ – „Šiauliai“ 0:0
  • Kovo 2 d. 13 val. „Džiugas“ – „Panevėžys“ 0:0
  • Kovo 2 d. 15 val. „Banga“ – „Kauno Žalgiris“ 1:1
  • kovo 3 d. 13 val. „Dainava“ – „Žalgiris“
  • Kovo 3 d. 18:30 val. „Hegelmann“ – „TransINVEST“

Praėjęs sezonas dzūkams buvo gana dvejopas. Po labai gero starto „Dainava“ vienu metu buvo įsitaisiusi turnyro lentelės viduryje, tačiau paskolinus svarbų saugą Peterį Ademo Moldovos grandui bei iškritus iš rikiuotės Aaronui Olugbogi, rezultatai antroje dalyje gerokai suprastėjo – užimta aštuntoji vieta.

LFF taurėje dainaviečiai buvo eliminuoti viename iš pirmųjų etapų, tačiau Lietuvos čempionate išsilaikė užtikrintai. Vis dėlto galutinė pozicija tiek vyr. treneriui Sergejui Kuznecovui, tiek klubo vadovybei turėjo sukelti prieštaringus jausmus. „Dainava“ ne tik atimdavo taškus, bet ir įveikdavo pirmojo penketo komandas, tiesa, ne itin sėkmingai rungtyniaudavo su tiesioginiais konkurentais.

Komanda pasiruošimą pradėjo jau sausio pradžioje. Stratego pozicijoje pokyčių nebuvo atlikta – trečią sezoną iš eilės komandai vadovaus S. Kuznecovas. Realu, kad šio specialisto iniciatyva tarpsezoniu buvo atliktas ryškus pasikeitimas – jo kariauna pasipildė ir keliais labiau patyrusiais futbolininkais.

Prie dviejų vyresnių ukrainiečių – Volodymyro Krynskio bei Maksymo Maksymenkos – prisijungė dar sykį į Lietuvos čempionatą sugrįžęs Rokas Stanulevičius. Alytaus klubą papildė dar keturi nauji veidai – Ignas Kružikas, Danielis Misiūnas, praėjusį sezoną Telšių „Džiugui“ atstovavęs Andrija Krivokapičius ir Laminas Jawara.

Ketvirtadienį „Dainava“ surengė spaudos konferenciją, kurioje nuskambėjo gera naujiena. Alytaus miesto savivaldybė didesne nei dvigubai suma ketina paremti ekipą, tad tikslai 2024-iesiems bus keliami aukštesni. Prie to sieks prisidėti ir išlaikytas branduolys.

„Dainavos“ garbę ir toliau gins alytiškiai – Airidas Mickevičius, Renatas Banevičius, Oskaras Lukošiūnas bei Gustas Zabita, dar vienam sezonui liko Rokas Rasimavičius.

Praėjusio sezono pirmoje pusėje didelę intrigą sukėlęs ir vėliau traumą gydęsis A. Olugbogi jau pasveiko, jo tautiečiai – Ode Abdullahi ir Chibuike Nwosu taip pat pasiryžę sužaisti persilaužimo sezoną. Didžioji dalis svarbų vaidmenį vaidinusių ukrainiečių irgi tęs žaidimą „TOPsport A lygoje“.

„TOPsport A lygos“ sezoną Alytaus „Dainava“ pradės kovo 3 dieną rungtynėmis su Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkais.

„Dainavos“ klubo sporto direktorius Rimas Kantaravičius pasidalino mintimis apie komandos komplektaciją, pasiruošimą bei tikslus ateinančiam sezonui.

– Praeitame sezone finišavote 8-oje vietoje, treneris S. Kuznecovas sezoną įvertino gerai, kaip jūs vertintumėte komandos pasirodymą praėjusiais metais sugrįžus į A lygą?

– Praeitą sezoną atėjus iš Pirmos lygos biudžetas nebuvo kažkoks fantastinis, manau, kad turėjome gerą sezoną. Pavyko išsilaikyti A lygoje, komandos branduolį, tai, manau, viskas tvarkoje.

– Vasario pirmoje pusėje „Dainava“ pristatė naujoką Maksymą Maksymenką, ką šis patyręs gynėjas suteiks komandai?

– Keturis, penkis sezonus žaidė Ukrainos aukščiausioje lygoje, tris, keturis Graikijos aukščiausioje lygoje, tai geros kvalifikacijos, patyręs žaidėjas, ypač gynyboje.

Pernai mūsų komandoje žaidė beveik tik jaunimas, dabar įneš ramybės tokios, užtikrintumo. Smagu, kad pavyko jį prisikalbinti, pusę metų mes su juo kalbėjome, aišku, daug įtakos ukrainiečių padėtis turėjo, todėl jie čia nusprendė persikelti su šeima, gal net ir pabaigti karjerą pas mus ir tęsti toliau darbus sporte, nes jo noras mokytis trenerio amato.

– Kaip apskritai sekėsi burti sudėtį ateinančiam sezonui?

– Beveik viską mes jau susidėliojome, paskutinėmis dienomis paskelbėme apie dar keturis naujokus. Penki išėjo, penki atėjo, išliko branduolys. Ką mūsų galimybės leido, tą mes ir darėme. Norėtųsi, kad galimybės daugiau leistų, tai mes ir kokybiškesnių žaidėjų rastume, bet ką padarysi, ką turime, tą turime.

– Apie finansus užsiminėte, ar nebelikus aukščiausio lygio krepšinio mieste „Dainavos“ finansavimo situacija kažkiek pagerėjo?

– Pernai mes gavome 110 tūkst., tai patys galite spręsti, ar ji pagerėjo, ar pablogėjo. Tikiuosi, kad bus kažkada sukurta finansavimo sistema, bet Alytuje niekada jos nebuvo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją