Rungtynės Argentinos rinktinei prasidėjo šaltu dušu. Urugvajaus puolėjas Diego Forlanas atliko tolimą perdavimą varžovų baudos aikštelės link, po kurio sekė tikslus Diego Perezo smūgis į vartus. Nors paskutinėmis akimirkomis kamuolys buvo išmuštas iš vartų, pastarasis jau buvo kirtęs konstrukcijos liniją, todėl teisėjas įvartį užskaitė.

Vis dėlto, šeimininkai nesutriko ir toliau tęsė kovą dėl patekimo į turnyro pusfinalį. Nuo pat mačo pradžios aktyviai žaidęs geriausias planetos futbolininkas Lionelis Messi 18 rungtynių minutę atliko firminį aukštą perdavimą komandos draugui Gonzalo Higuainui. Pastarasis puikiai atitrūko nuo dviejų Urugvajaus gynėjų ir kamuolį į vartus pasiuntė smūgiu galva, 1-1.

Rungtynėse sužaidus pusvalandį buvo paskirtas baudos smūgis į urugvajiečių vartus. Po tikslaus Messi perdavimo galvą kamuolį į vartus pasiuntė tas pats Higuainas, tačiau šoninis teisėjas užfiksavo nuošalę.

Po keturių minučių panaši situacija įvyko jau prie argentiniečių vartų. Įvartis buvo įmuštas, tačiau – iš nuošalės, todėl rezultatas nepakito.

Artėjant pirmojo kėlinio pabaigai Argentinos futbolininkai įgijo kiekybinę persvarą. 38 minutę pirmojo įvarčio autorius Diego Perezas sustabdė greitą argentiniečių išpuolį, todėl jam buvo parodyta antra geltona kortelė.

Urugvajiečiai likę dešimtyje nesutriko. Paskutinėmis kėlinio minutėmis buvo galima manyti, jog dešimtyje žaidžia ne Urugvajaus, o Argentinos futbolininkai, kadangi pavojingos atakos ritosi tik prie šeimininkų vartų. Tačiau, nuaidėjus arbitro švilpukui komandos į rūbinę patraukė rezultatui esant lygiam 1-1.

Antrame kėlinyje žaidimo tempas atslūgo ir abi ekipos pradėjo žaisti kur kas atsargiau. Iki pagrindinio laiko pabaigos likus žaisti apie 10 minučių, abiejų komandų futbolininkai apsikeitė pavojingais išpuoliais. Šiame mače žibėjęs Higuaino ir Messi duetas dar kartą pademonstravo kaip futbolininkai jaučia vienas kitą aikštėje.

Puikus Lionelio perdavimas baudos aikštelės link galėjo virsti įvarčiu, tačiau kamuolį susistabdęs Gonzalo, jį smūgiavo tiesiai į vartininką. Iškart po šios atakos sekė urugvajiečių kontraataka ir jau kitoje aikštės pusėje atakos smaigalyje atsidūrė Diego Forlanas, kurio smūgiuotą kamuolį atrėmė Argentinos vartininkas Sergio Romero.

Jei pirmajame kėlinyje grubiau žaidė urugvajiečiai, tai antrajame iš jų estafetę perėmė argentiniečiai. 86 minutę Javieras Mascherano prasižengė prie Luisą Suarezą, kuris iki tol buvo griaunamas beveik kas antroje Urugvajaus futbolininkų atakoje. Javierui buvo parodyta antra geltona kortelė, todėl ekipų kiekybinė persvara išsilygino.

89 minutę labai pavojingą baudos smūgį atliko po keitimo aikštėje pasirodęs Carlosas Tevezas. Jo smūgiuotas kamuolys sugebėjo pakeisti skriejimo kryptį, tačiau į tai puikiai sureagavo urugvajiečių vartų sargas Fernando Muslera. Po pirmųjų 90-ies minučių rezultatas buvo lygus 1-1, todėl ekipos žaidė pratęsimą.

Per pirmąsias 15 pratęsimo minučių bent du kartus kamuolys galėjo atsidurti Urugvajaus rinktinės vartuose, tačiau, šių rungtynių didvyris Muslera atrėmė visus varžovų smūgiuotus kamuolius.

Vos prasidėjus antrojo pratęsimo kėliniui aikštėje vaizdas nesikeitė. Argentiniečiai ir toliau šturmavo urugvajiečių vartus. Visgi, puikiai žaidęs vartininkas Muslera pratęsimo metu neklydo ir leido savo komandai išbandyti sėkmę vienuolikos metrų baudinių loterijoje.

Sėkmė nuo argentiniečių nusisuko ir šį kartą. Urugvajaus futbolininkai be klaidų realizavo visus penkis vienuolikos metrų baudinius, tuo tarpu Argentinos stovykloje to padaryti nepavyko vieninteliam Carlosui Tevezui. Tai reiškia, jog Amerikos taurės („Copa America“) pusfinalyje išvysime kovą tarp Peru ir Urugvajaus rinktinių.

Argentina 1 – 1 Urugvajus (po pratęsimo)

(11 m. baudinių serija 4-5)

5‘ [0 – 1] Diego Perez

17‘ [1 – 1] Gonzalo Higuain

38‘ Diego Perez (Urugvajus) - pašalintas iš aikštės
86‘ Javier Mascherano (Argentina) - pašalintas iš aikštės

11 metrų baudiniai:

1. Lionel Messi (Argentina) - taiklus
Diego Forlan (Urugvajus) - taiklus

2. Nicolas Burdisso (Argentina) - taiklus
Luis Suarez (Urugvajus) - taiklus

3. Carlos Tevez (Argentina) - netaiklus
Andres Scotti (Urugvajus) - taiklus

4. Javier Pastore (Argentina) - taiklus
Walter Gargano (Urugvajus) - taiklus

5. Gonzalo Higuain (Argentina) - taiklus
Martin Ceceres (Urugvajus) - taiklus

Kolumbija 0 – 2 Peru

101‘ [0 – 1] Carlos Lobatón
112‘ [0 – 2] Juan Manuel Vargas

66‘ Falcao (Kolumbija) - nerealizavo 11 m baudinio