„Man sunku žaisti, kai reikia komandai daug gintis, kita vertus, nežinau, ar tai sunkiausios rungtynės šiame sezone. Gal ne sunkiausia, o smagiausia dvikova tai tikrai“, – po dvikovos kalbėjo E. Gertmonas.

Svečiai atsilikinėjo nuo antro kėlinio pradžios, kuomet 47 min. „Žalgirį“ į priekį išvedė puolėjas Mathiasas Oyewusi.

Tačiau du staigūs gynėjo Abdulkerimo Bardakci ir puolėjo Halilo Dervisoglu įvarčiai (75’, 78’) žaibiškai naikino „Žalgirio“ pranašumą.

„Pirmo įvarčio situacijoje puikiai pakeltas kamuolys, nežinau, ar girdėjo vidurio gynėjas, jam šaukiau, jog žaistų iki galo, tačiau kamuolys pasiekė varžovą, kuris laisvas pelnė įvartį.

Antro įvarčio metu varžovas iš arti pramušė, nebuvo stiprus smūgis, tačiau pataikė į patį kampą. Nespėjau atsistoti, uždengti tos zonos“, – iš savo varpinės praleistų įvarčių situacijas komentavo E. Gertmonas.

„Nesakyčiau, kad varžovai labai nustebino, informacijos turėjome pakankamai daug, analizavome juos.

Žinoma, tik sezono pradžia, dar tik ruošiasi geriausiam savo futbolui. Viskas pasimatys išvykos rungtynėse“, – kalbėjo vartininkas.

Jis nekaltino apmaudžiai geltoną kortelę užsidirbusio Donato Kazlausko. Aikštėje 80-ą minutę pasirodęs saugas po minutės užsidirbo geltoną kortelę, o išlyginęs įvartį pametė nuovoką: ekstazės apimtas nusivilko marškinėlius ir sviedė į „Žalgirio“ sirgalių tribūną.

Tik vėliau 29-erių žaidėjas suvokė, jog bus priverstas palikti aikštę. Teisėjas netrukus paspaudė saugui ranką ir parodė raudoną kortelę.

„Negali pykti ar bausti, žmogus išlygino įvartį, pasikarščiavo. Juk panašių situacijų būna ir pasaulio čempionate. Jis net nesuprato iš pradžių, ką padarė.

Tik vėliau turbūt suvokė, kad bus išvarytas ir nežais Turkijoje. Man dėl to apmaudu, juk neturėsiu kambarioko, o antras dalykas – negalės žaisti Turkijoje“, – situaciją vertino E. Gertmonas.

Daugiau džiaugsmo sužaidus su „Galatasaray“ lygiosiomis, ar liūdesio neišsaugojus pranašumo?

„Nežinau, ką atsakyti. Emocijos sumišusios, viskas gerai, kas gerai baigiasi. Viskas vėl nuo pradžių, laimėtojas spręsis iš vienerių rungtynių, žinote, visko gali būti. Sakykime, tai neblogiausias rezultatas, kuriuo galėjo baigtis dvikova“, – kalbėjo E. Gertmonas.

Pirmo įvarčio autorius Mathiasas Oyewusi teigė komanda gali sužaisti net geriau.

„Turėjome progų, pavyko man vieną išnaudoti. Vėliau praleidę įvarčius nepasidavėme, kovojome iki galo. Tikiu, galime sužaisti daug geriau“, – įsitikinęs „Žalgirio“ puolėjas.

Jis 63 min. iš aikštės buvo išneštas neštuvais.

Futbolininkas nuramino, jog nieko rimto nenutiko.

„Pajaučiau skausmus ir supratau, jog negaliu tęsti dvikovos. Tačiau būsiu pasiruošęs kitoms rungtynėms, tikiuosi, po kelių dienų bus kur kas geriau“, – tvirtino M. Oyewusi.

Įvarčių vaizdo įrašas:

Atsakomosios rungtynės vyks po savaitės, rugpjūčio 2-ą dieną, Stambulo ekipos tvirtovėje – „Rams Park“ stadione.

Šios poros nugalėtojas trečiame Čempionų lygos atrankos etape susitiks su Razgrado „Ludogorets“ (Bulgarija) arba Liublianos „Olimpija“ (Slovėnija) poros nugalėtoju.

Jei „Žalgiriui“ pavyktų pateikti sensaciją ir įveikti Turkijos čempionus, kaip ir pernai, Vilniaus klubas užsitikrintų vietą Konferencijų lygos grupių etape.

Nesėkmės atveju žalgiriečiai be tarptautinių kovų neliktų iki pat rugsėjo. Iš Čempionų lygos atrankos iškritęs „Žalgiris“ persikeltų į UEFA Europos lygos atranką (rugpjūčio 10/17 d.) ir susitiktų su Klaksviko KI (Farerų salos) ir „Hacken“ (Švedija) poros pralaimėjusia komanda.

Jei „Žalgiris“ neįveiktų Europos lygos trečio atrankos etapo, klubas keliautų į Konferencijų lygos lemiamas atkrintamųjų kovas (rugpjūčio 24/31 d.), kuriame laimėtojai iškovoja bilietus į grupių varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją