76 susitikimo minutę Katalonijos klubo futbolininkas nepasidavė varžovų sirgalių provokacijai. Iš tribūnų į Dani Alvesą, besiruošusį kelti kampinį, atskriejo kažkieno mestas bananas. Brazilas šaltakraujiškai pakėlė vaisių nuo žemės, nulupo, atsikando, numetė šalin likučius ir spyrė kamuolį.

Daugelis socialinių tinklų vartotojų suskubo pagirti futbolininką už šmaikščią reakciją, o taip pat už tai, kad žaidėjas nesureikšmino įvykio, į kurį dažniausiai skaudžiai reaguoja tamsiaodžiai atletai.

„Ispanijoje gyvenu jau 11 metų ir tiek pat juokiuosi iš tokių silpnapročių, – po mačo sakė su žurnalistais bendravęs Dani Alvesas, kuriam analogiškus išpuolius teko patirti ir žaidžiant „Barcoje“, ir atstovaujant „Sevilla“ klubui. – Aš nežinau, kas tai padarė, tačiau noriu padėkoti tam žmogui. Kalis suteikė man papildomai jėgų ir aš atlikau du perdavimus, kurie baigėsi įvarčiais“.

„Išmokau nekreipti dėmesio į tokius išpuolius, nors ir suprantu, kad kovoti su tokiais dalykais nėra lengva ir paprasta“, – sakė gynėjas.

Iškart po rungtynių Dani Alvesą suskubo palaikyti jo komandos draugas „Barcelona“ klube ir Brazilijos rinktinėje Neymaras. Traumą besigydantis futbolininkas socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje nusifotografavo valgantis bananą, o nuotraukoje šalia taip pat įamžintas Neymaro sūnus Davidas Lucca, laikantis žaislinį bananą.

„Visi mes esame beždžionės“, – pareiškė Neymaras, kuris savo pasisakymą pažymėjo atitinkama „Twitter“ žyma ir pakvietė visus fotografuotis valgančius bananus.

Į tokį pasiūlymą kaip mat sureagavo ir keli gerai žinomi futbolininkai. Valgantys bananus jau įsiamžino ir nuotraukas paskelbė Sergio Aguero, Hulkas, Fernandinho, Roberto Carlosas, Julio Baptista, Brazilijos salės futbolo superžvaigždė Falcao, „Napoli“ ekipoje rungtyniaujantis belgas Driesas Mertensas ir kiti.
Neymaras su sūnumi Davidu Lucca