Viską nulėmęs rungtynių įvartis krito į ispanų vartus prieš pat pirmojo kėlinio pabaigą. Per paskutinę pridėtą minutę ispanai prasižengė netoli savo baudų aikštelės. Iš ten skirtą baudinį, po rikošeto, į vartus pasiuntė saugas Curtisas Jonesas.

Po vienintelio rungtynių įvarčio emocijos užvirė per viršų ir tarp komandų įvyko kivirčas. Šiam pasibaigus iš aikštės buvo išvarytas vienas iš Ispanijos trenerio asistentų ir legendinis Anglijos krašto gynėjas, trenerio asistentas Ashley Cole‘as. Jis per savo karjerą sužaidė 701-ias rungtynes ir prieš save išvydo 9 raudonas korteles.

50-ą rungtynių minutę ispanai ir visi žiūrovai manė, jog rezultatas išlygintas, tačiau įžaidžiant kamuolį iš standartinės situacijos buvo užfiksuota nuošalė ir įvartis nebuvo įskaitytas.

Visą likusį antrąjį kėlinį iniciatyvą turėjo Ispanijos jaunuoliai. Jie aštriais perdavimais ir greitu žaidimu sėkmingai pralauždavo Anglijos gynybą. Keletą progų susikurti pavyko, tačiau jos visos liko neišnaudotos.

89-ąją minutę anglai turėjo nuostabią progą savo persvarą padvigubinti, tačiau Ispanijos vartų sargas Arnau Tenas įspūdingai atrėmė du smūgius paeiliui ir išlaikė viltį.

Per teisėjo pridėto laiko 5-ąją minutę ispanai užsidirbo 11-os metrų baudinį, kurį realizavus būtumėme keliavę į pratęsimą, tačiau Abelio Ruizo baudinį neįtikėtinai atrėmė Jamesas Traffordas.

Ispanai rungtynių rezultato išlyginti nebepajėgė ir turėjo pripažinti „Trijų liūtų“ komandos pranašumą. Dėl rungtynių pabaigoje įvykusio dar vieno susistumydmo, raudonas korteles prieš save išvydo Morganas Gibbsas-White'as ir Antonio Blanco.

Įskaitant trenerių asistentų gautas raudonas korteles, per mačą buvo parodyta net 13 kortelių – 4 raudonos ir 9 geltonos.

Airio Lee Carsley vadovaujama Anglijos rinktinė U-21 Europos čempionato aukso medalius iškovojo trečią kartą istorijoje. Paskutinį kartą šiame turnyre anglai triumfavo prieš beveik 40 metų – 1984-aisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją