Vėlų antradienio vakarą trečio atrankos etapo atsakomosiose rungtynėse Rumunijos čempionai svečiuose 4:3 įveikė Glazgo „Celtic“ (Škotija) ekipą. Rungtynių scenarijus buvo stulbinančiai dramatiškas.

27-ąją min. svečius į priekį išvedė Ciprianas Deacas (1:0), bet antrajame kėlinyje po Jameso Forresto (51 min.) ir Odsonne Edouardo (61) įvarčių priekyje jau buvo šeimininkai (1:2).

74-ąją min. rezultatą išlygino 11 m baudinį realizavęs Billelas Omranis (2:2), bet vos po dviejų minučių „Celtic“ vėl įgijo sau palankų rezultatą, kai pasižymėjo Ryanas Christie (2:3).

Tas pats B. Omranis 80-ąją min. dar kartą atstatė pusiausvyrą (3:3), o rezultatyvios lygiosios jau tenkino CFR komandą.

Atsilaikę nuo lemiamo šeimininkų šturmo, svečiai sugebėjo paskutinėmis akimirkomis išplėšti ir pergalę. 90+7 min. įvartį pelnė George‘as Tucudeanas (4:3).

G. Arlauskis žaidė visas rungtynes ir atrėmė tris varžovų smūgius į vartų plotą. 88-ąją min. jis buvo nubaustas geltona kortele už laiko tempimą.

Pirmosios rungtynės Rumunijoje baigėsi lygiosiomis 1:1.

Lemiamame, ketvirtajame, Čempionų lygos atrankos etape CFR ekipa žais su Prahos „Slavia“ (Čekija) komanda.

Pasirodymą Čempionų lygoje išskirtinai dramatiškai pratęsė pirmame atrankos etape Marijampolės „Sūduvą“ eliminavusi Belgrado „Crvena Zvezda“.

Pirmąsias rungtynes namie su „Koebenhavn“ ekipa iš Danijos pabaigusi 1:1, Serbijos čempionė lygiai tokiu pačiu rezultatu užbaigė ir atsakomąjį mačą antradienio vakarą Skandinavijoje.

Kadangi per papildomą laiką įvarčių įmušta nebuvo, susitikimui teisėjavusiam lietuviui Gediminui Mažeikai teko vadovauti bene išskirtiniausiai 11 m baudinių serijai per savo karjerą.

Kadangi veja buvo pažliugusi, vieta, iš kurios futbolininkai spardė 11 m baudinius, greitai tapo purvyne. Dėl šios priežasties techninio broko buvo kaip reta daug – net 4 abiejų komandų žaidėjų smūgiai skriejo virš vartų, o kiekvienai komandai iš viso teko spirti net po 11 baudinių.

Smūgiuoti teko ir vartininkams (abu įmušė), kol, galų gale, lemiamu tapo netikslus dano Jono Olderio Windo smūgis.


Baudinių seriją „Crvena Zvezda“ laimėjo 7-6 ir lemiamame Čempionų lygos atrankos etape žais su šveicarais – Berno „Young Boys“ futbolininkais.

„Koebenhavn“ toliau rungtyniaus UEFA Europos lygoje.

Absoliutų fiasko patyrė daugkartinis Čempionų lygos grupių etapo dalyvis ir netgi šios lygos laimėtojas „Porto“ klubas, namuose 2:3 pralaimėjęs „Krasnodar“ ekipai iš Rusijos.

Portugalijos vicečempionai pirmas rungtynes išvykoje buvo laimėję 1:0, tačiau atsakomajame susitikime namie jau 34 min. atsiliko 0:3, o 19-metis Magomedas Šapi-Suleimanovas buvo pasižymėjęs dviem įvarčiais.

Nors antrajame kėlinyje portugalai atsakė dviem tiksliais smūgiais, to patekti į atkrintamąsias varžybas nepateko.

„Porto“ keliauja į UEFA Europos lygą, o „Krasnodar“ tęsia kovą dėl bilieto į UEFA Čempionų lygos grupių varžybų etapą.

Taip pat antradienio vakarą į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas pateko Nikosijos APOEL (Kipras), Trondheimo „Rosenborg“ (Norvegija), „Brugge“ (Belgija), Zagrebo „Dinamo“ (Kroatija), Amsterdamo „Ajax“ (Nyderlandai), Linco LASK (Austrija) ir Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)