Pirmą įvartį Amerikos Samoa ekipai po kurioziškos varžovų vartininkų klaidos 44 min. pelnė Raminas Ottas, o antrą - 74 min. Shalomas Luani. Rezultatą svečiai sušvelnino 87 min., kai smūgiu galva pasižymėjo Unaloto Ki Atenoa Feao.

Tokiu būdu Amerikos Samoa žaidėjai, kuriuos, beje, treniruoja olandas Thomas Rongenas, perrašė savo istoriją - tai pirma jų pergalė nuo 1994 metų, kai buvo pradėta dalyvauti tarptautinėse varžybose. Iki vakar dienos Amerikos Samoa atstovai buvo pralaimėję visas 30 rungtynių, o jų įvarčių santykis buvo net 12:229 (vid. 0,4:7,6 per mačą).

Didžiausią nesėkmę Amerikos Samoa komanda patyrė 2001 metais, kai net 0:31 buvo sutriuškinta Australijos.

Taigi nenuostabu, kad žaidėjai ir fanai po trečiadienį pasiektos pergalės džiaugėsi taip tarsi būtų laimėję pasaulio čempionatą. Į euforiją nepuolė tik strategas T. Rongenas

„Galbūt po šios pergalės mes turime šansą žengti didelį žingsnį į priekį. Tačiau kol kas pasidžiaukime“, - sakė jis.

Pirmame Okeanijos zonos atrankos etape dar dalyvauja Kuko salų ir Samoa atstovai.

Pirmo atrankos etapo turnyro lentelė:

1.Samoa11003:23
2.Amerikos Samoa11002:13
3.Kuko salos10012:30
4.Tonga10011:20

Šios grupės nugalėtojai pateks į antrą etapą, kuriame prisijungs prie Vanuatu, Naujosios Kaledonijos ir Taičio futbolininkų.

Primename, kad Lietuvos rinktinė FIFA reitinge šį mėnesį nukrito į žemiausią poziciją nuo pat 2005 metų - lietuviai šiuo metu užima tik 94-ą vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)