Pirmoje dvikovoje su Australijos futbolininkais Prancūzijos rinktinės ir Miuncheno „Bayern“ gynėjui plyšo kryžminiai kelio raiščiai.

Po tokio medikų verdikto futbolininkui baigtas ne tik pasaulio čempionatas, bet veikiausiai ir visas šis sezonas. Paprastai tokios traumos gydymas trunka nuo 6 iki 9 mėnesių.

Šią naujieną apie 2018 metų pasaulio čempioną naktį iš antradienį į trečiadienį patvirtino Prancūzijos futbolo rinktinė.


Jau kalbėdamas spaudos konferencijoje po pergalės 4:1 prancūzų strategas Didier Deschampsas baiminosi, kad L. Hernandezas susižeidė labai rimtai.

„Iš karto supratome, kad nutiko kažkas blogo, – pasakojo „Les Bleus“ kapitonas ir vartininkas Hugo Llorisas. – Tai labai skaudus smūgis mums, tačiau žiūrime į priekį.“

11-ą min. bėgdamas savo vartų link ir ketindamas imtis gynybos veiksmų L. Hernandezas be jokio kontakto krito ant žemės ir liko gulėti apkabinęs dešinį kelį. Palydėtas iš aikštės dviejų personalo narių jis buvo pakeistas savo brolio Theo Hernandezo.

Traumos vaizdo epizodą galite pamatyti čia.

„Galvojame apie Lucasą ir linkime jam sėkmės. Šią pergalę skiriu jam, – dar antradienį vakare manydamas, kad trauma nebus tokia rimta, kalbėjo du įvarčius į australų vartus įmušęs Olivier Giroud.

„Tiesą sakant viskas atrodo labai rimta. Liūdime labai dėl traumos ir šią pergalę skiriame Lucasui“, – sakė Benjaminas Pavardas.

Jam pritarė Dayotas Upamecano: „Lucasas yra labai svarbus mums. Jis taip pat yra geras draugas ir visi mes labai sujaudinti to, kas nutiko. Mačiau jo skausmo perkreiptą veidą, tai mane dvigubai motyvavo antrame kėlinyje.“

L. Hernandezą pastaruoju metu ir taip persekiojo traumos – sezono pradžioje dėl kojos raumens traumos jis praleido 10 rungtynių ir tik lapkričio pradžioje grįžo į aikštę.

Gynėjas susižeidė tą patį kelį, kuris 2019 metais buvo operuotas, vos jam už 80 mln. eurų persikėlus į Miuncheno „Bayern“. Vėliau 2021 metais jis patyrė kairės kojos menisko traumą.

Prancūzijos rinktinės žaidėjų suolas ir toliau trumpėja. Pasaulio čempionato išvakarėse „Les Bleus“ turėjo išbraukti tokius žaidėjus kaip Karimas Benzema, Christopheris Nkunku, Paulis Pogba, N‘Golo Kante ir Presnelis Kimpembe.

Lucas Hernandezas

„Turiu pagalvoti, kuo pakeisti Lucasą, tačiau alternatyvų turime“, – sakė Prancūzijos rinktinės strategas D. Deschampsas. Apmaudžiau kita – nuo pirmadienio rinktinėse jau negalima daryti jokio papildymo.

Tiesa, O. Giroud pelnytai gali pasidžiaugti pasiektu rekordu – su 51 įvarčiu už nacionalinę ekipą jis susilygino su rekordininku Thierry Henry.

Kitas rungtynes Prancūzija šeštadienį žais su Danija.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją