"Nemaniau, kad kada nors tai pasakysiu, tačiau atrodo, kad iki šio dešimtmečio pabaigos NBA peržengs Šiaurės Amerikos ribas, per tradicinį susitikimą su žurnalistais kalbėjo D.Sternas. - Per artimiausius 3-4 metus ištirsime visas įmanomas galimybes, gali atsitikti, kad po to pr Šimsime į lygą net kelias Europos ar Meksikos ekipas. Taip pat svarstome galimybę įkurti nuosavą lygą Europoje arba perimti vienas iš jau egzistuojančių pirmenybių". Krepšinio specialistai įvardijo 2 kandidates patekti po NBA sparnu - ULEB Eurolygą ir Šiaurės Europos krepšinio lygą (NEBL).

Žvaigždės

"Visų žvaigždžių" mačą "First Union Center" arenoje Filadelfijoje laimėjo "Vakarų" rinktinė, įveikusi "Rytų" komandą 135:120 (32:24, 40:31, 28:22, 35:43). Tai buvo 51-osios "Visų žvaigždžių" rungtynės, o "Vakarai" iškovojo 19-ąją pergalę. Naudingiausiu mačo žaidėju pripažintas 23 metų "Los Angeles Lakers" gynėjas Kobe Bryantas, per 30 minučių jis pelnė 31 tašką, atkovojo 5 kamuolius ir 5 kartus rezultatyviai perdavė. Pastarąjį kartą 30 taškų per "Visų žvaigždžių" rungtynes buvo pelnęs Michaelas Jordanas. Tai jam pavyko padaryti 1993 metais. Rungtynes tarp NBA naujokų ir antramečių 103:97 laimėjo lygos debiutantai.

Konkursai

Kaip jau pranešėme, šeštadienį vykusį dėjimo į krepšį konkursą laimėjo "Golden State Warriors" žaidėjas Jasonas Richardsonas, o tarp tritaškių metimų meistrų geriausiai sekėsi jugoslavui Predragui Stojakovičiui iš "Sacramento Kings". Pirmą kartą vykusiose trejetų varžybose triumfavo tarptautinė komanda, joje žaidė ir legendinis Lietuvos krepšininkas Šarūnas Marčiulionis.