Du balsai pripažinti negaliojančiais. Po išrinkimo M. Platini pasiūlė L. Johanssanui, kuris net 17 metų vadovavo Europos futbolui, UEFA garbės prezidento pareigas, rašoma uefa.com.

M. Platini gimė 1955 m. birželio 21 d. Prieš pradėdamas darbą pasaulio futbolo administravime ir politikoje, prancūzas mėgavosi futbolininko karjera. Jis buvo savo eros žvaigždė bei trejus metus iš eilės laimėjo Geriausio Europos futbolininko apdovanojimą – 1983, 1984 ir 1985.

Po karjeros baigimo M. Platini treniravo nacionalinę Prancūzijos rinktinę – nuo 1988 iki 1992 m. Vėliau jis pradėjo karjerą pasaulio futbolo administravime ir politikoje. 1998 m. jis buvo FIFA Pasaulio čempionato organizacinio komiteto viceprezidentu. Taip pat jis buvo UEFA vykdomojo komiteto narys bei nuo 2002 m. Europos narys FIFA vykdomajame komitete. Be to jis dar yra FIFA techninio vystimosi komiteto vadovas ir Prancūzijos futbolo federacijos viceprezidentas.

Naujasis UEFA prezidentas teigia, kad gins žaidimo vertybes – pagarbą, toleranciją, vienybę ir laisvę – bei stengsis puoselėti futbolo autonomiją ir kovoti su nelegaliomis lažybomis ir dopingu.

Lietuvos futbolo federacija palaikė prancūzo kandidatūrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją