Draugiškas susitikimas aikštėje jau nuo pirmų sekundžių virto į bekompromisę kovą dėl pergalės. Fiziškai tvirtai sudėti olandai nė iš tolo nemėgino nuolaidžiauti merginoms ir žūtbūt siekė revanšo už kolegų pralaimėjimą praėjusiais metais.

Po dramatiškos ir permainingos kovos Olandijos junginio komanda 4:3 (3:0) palaužė Lietuvos čempionių pasipriešinimą.

Šiose rungtynėse „Gintros-Universiteto“ komandoje buvo galima išvysti ir naują veidą – peržiūroje šiuo metu dalyvaujančią 24-erių metų Baltarusijos rinktinės narę Liubovę Gudčenko, kuri spėjo pasižymėjo įvarčiu.

Jau nuo pirmų rungtynių minučių „Gintros-Universiteto“ futbolininkės suprato, kad šiame mače draugiškų pasišnekučiavimų nebus, o futbolą itin mylintys olandai, nepaisydami savo dailiosios lyties oponenčių, sieks tik pergalės. Nors pirmame kėlinyje kamuolį kontroliavo merginos, jų pačių klaidos atvėrė spragas, kuriomis pasinaudoję svečiai staiga įgijo solidžią persvarą (3:0).

Po pertraukos komandoms apsikeitus vartais situacija taip pat pasikeitė kardinaliai. Per pirmas 6 minutes du įvarčius pelniusios šiaulietės grąžino intrigą (3:)2. Susitikimui artėjant prie pabaigos tolimu smūgiu „Gintros-Universiteto“ vartininkę nuginklavęs Olandijos komandos atstovas savo ekipai vėl leido pasijusti saugiau (4:2). Vis tik Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės nusirengė kapituliuoti anksčiau laiko ir pelniusios trečią įvartį (4:3) pasiūlė kovą iki paskutinių sekundžių. Olandams pavyko atlaikyti paskutinį merginų šturmą ir triumfuoti – 4:3.

Po atkaklių rungtynių komandos apsikeitė atminimo dovanėlėmis ir vieni kitiems padėkojo už gerą kovą aikštėje.

Geriausia 2016-ų metų Lietuvos futbolininkė Simona Veličkaitė paklausta ar tikėjosi tokios fiziškai sudėtingos kovos, kurią padiktavo olandų žaidimo maniera, varžovams priekaištų nežarstė ir teigė, jog visuomet svarbiausia yra prisitaikyti prie tokio futbolo, kokį pasiūlo priešininkas.

„Noriu pasakyti, kad tokia vyrų kova prieš mus nei manęs, nei komandos draugių jau nestebina. Per tą laiką, kurį sportuojame, esame įpratusios varžytis su vyrais, kurie mums jokių nuolaidų aikštėje nedalina. Esame priverstos prisitaikyti prie pasiūlyto žaidimo stiliaus ir tai padaryti kuo greičiau. Kartais taip nutinka ir svarbiose sezono rungtynėse, pavyzdžiui Čempionių lygoje, kur taip pat būna kietą futbolą propaguojančių varžovių. Būtent todėl, drįsčiau teigti, kad tokios rungtynės mums tik į naudą. Žinoma, patirti traumų nesinori, bet panašu, kad visos iš aikštės išėjome sveikos“, – šypsojosi futbolininkė.

„Gintrai-Universitetui“ įvarčius pelnė A. Alekperova, D. Gailevičiūtė ir L. Gudčenko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)