Šeštadienį „Manchester City“ Atatiurko olimpiniame stadione Stambule 1:0 (0:0) palaužė Milano „Inter“.

Anglijos klubui vienintelį ir pergalingą įvartį 68 minutę pelnė Rodrigo.

„Daug komandų laimėjo vieną titulą ir dingo, nenorime to – todėl turime dirbti dar sunkiau. Pagaliau turėti šį trofėjų – didelis atokvėpis klubui“, – pripažino jis.

52-ejų P. Guardiola į Mančesterio komandą atvyko 2016 m. su vieninteliu tikslu – laimėti Čempionų lygą. Galiausiai, po daugybės nusivylimų ir prieš dvejus metus pralaimėto finalo, jam tai pavyko.

„Žinau, ką jie jaučia, nes mes tą jautėme prieš dvejus metus. Noriu padėkoti savo vadovui – kai daug metų nelaimi Čempionų lygos, dažniausiai būni atleistas. Kiek daug komandų taip sunaikino savo projektus. Klubas visada mane palaikė. Bet šis titulas buvo užrašytas žvaigždėse. Esu labai laimingas.

Jie turėjo šansų ir galėjo pelnyti įvarčius, bet net ir pralaimėjimo atveju mes vis tiek būtume ta pati komanda, aš būčiau tas pats žmogus. Šie metai mums buvo ypatingi. Privalai laimėti Čempionų lygą, kad būtum laikomas tikrai sėkmingu klubu. Kartais tau reikia šiek tiek sėkmės“, – po pergalės emocingas buvo P. Guardiola.

Tai trečiasis trenerio triumfas – tą jis buvo padaręs 2009 ir 2011 m. su „Barcelona“ ir L. Messi pašonėje.

Pagal šį skaičių jis aplenkė tokius trenerius kaip Alexas Fergusonas ir Jose Mourinho. Katalonas atskleidė, kad iš pirmojo mačo dieną sulaukė jautrios žinutės.

„Man garbė būti viename sąraše su Alexu. Ryte gavau iš jo žinutę, kuri labai mane palietė“, – pripažino jis.

„Man City“ užfiksavo tai, kas pavyksta retam klubui – laimėjo Treble. Šį sezoną jie iškovojo tris svarbiausius titulus – be Čempionų lygos miestiečių glėbyje atsidūrė Anglijos „Premier“ lygos titulas ir šalies taurė („FA Cup“).

Miestiečiai tapo vos antruoju tai pasiekusiu anglų klubu – 1999 m. tą patį atliko „Manchester United“.

Vis tik toks titulų skaičius P. Guardiolai nieko per daug nereiškia.

„Nelaikau savęs ypatingu, nesijaučiu tokiu. Kai pralaimiu nesijaučiu prastesnis, o laimėjęs – geresnis. Futbole daug kas gali nutikti.

Esu labai laimingas. Visi sako, kad aš puikus treneris, bet turime priimti tai, kad jeigu nelaimėtume, nebūtume taip vertinami. Visi sakė, kad privalai laimėti Čempionų lygą. Esu geras treneris, bet nepakankamai geras, kad laimėtume šį trofėjų kiekvieną sezoną.

Tai, ką pasiekėme per šešis pastaruosius sezonus, yra neįtikėtina, tiesiog neįtikėtina. Tai ne tik Čempionų lygos, bet ir daugybė kitų titulų. Penkis kartus laimėjome „Premier“ lygą, bet niekas to taip nesureikšmina“, – dėstė katalonas.

„Inter“ treneris Simone Inzaghi pripažino, kad pralaimėjimas skaudus, bet kuo didžiuotis tikrai yra.

„Pralaimėjimas yra blogiausias dalykas sporte. Mums dabar liūdna, bet žaidėjai turi būti patenkinti pasirodymu turnyre ir finale. Žaidėme prieš geriausią komandą ir turėjome gerą finalą.

Tai futbolas. Tokie pralaimėjimai gali padėti subręsti, augti toliau. Buvome labai arti įvarčio per paskutines 25 minutes. Kartais taip nutinka. Nepavyko pasižymėti, bet mano vyrukai gali eiti aukštai iškeltomis galvomis, nes sužaidė puikias rungtynes.

Pasveikinau P. Guardiolą, jie buvo arti kelis kartus to, kad laimėtų šį titulą prieš tai. Bet norėjau, kad jie palauktų truputį ilgiau“, – šyptelėjo italas.

Statistika

Jis pasižymėjo, kad finale viską lėmė smulkūs dalykai.

„Viską lėmė tik detalės, mums kažkiek pritrūko sėkmės, nors ja ir netikiu. Turėjome būti šiek tiek geresni mažose detalėse“, – sakė „Inter“ strategas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)