Visiems sportininkams leidžiama treniruotis atviruose sporto aikštynuose, jei vienam žmogui tenka 10 kvadratinių metrų ir tarp sportininkų išlaikomas ne mažesnis negu 10 metrų atstumas.

Nuo ketvirtadienio šie ploto ir atstumo ribojimai netaikomi sportininkams, įvykdžiusiems atrankos į olimpines ir paralimpines žaidynes reikalavimus, olimpinių rinktinių kandidatams, sportininkams, besirengiantiems kurčiųjų, pasaulio ar Europos čempionatams, nacionalinių rinktinių ar kitų komandinių sporto šakų turnyrams (lygoms).

Išvardinti sportininkai gali treniruotis ir didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis.

Tuo metu, kai nesportuoja, sportininkai turi dėvėti veido kaukes ar apsauginius skydus. Rekomenduojama naudotis asmenine įranga ir sporto priemonėmis. Pasinaudojus įranga, ją būtina dezinfekuoti.

Treneriai, medicinos darbuotojai, kitas personalas turi laikytis 2 metrų atstumo vienas nuo kito. Jie taip pat privalo dėvėti apsaugines veido kaukes, respiratorius ar skydus. Nerekomenduojama atvykti į darbą tiems darbuotojams, kurie yra 60 metų amžiaus ar vyresni. Pašaliniai asmenys į sportavimo vietą nebus įleidžiami.

Ir sportininkams, ir personalo darbuotojams, vos tik atvykus į treniruočių vietą, būtina pamatuoti temperatūrą. Prie sportavimo vietos turi būti dezinfekavimo priemonės, galimybė nusiplauti rankas, pateikiama higienos informacija apie rankų dezinfekavimą, čiaudėjimo etiketą ir kt.

A lygos valdyba buvo nusprendusi, jog šio sezono varžybos bus atnaujintos po trijų savaičių nuo karantino atšaukimo.

Šiuo metu yra sudaromas 2020 metų čempionato tvarkaraščio projektas ir jis bus pristatytas artimiausiu metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)