Rungtynės turėjo vykti rugsėjo 1-ąją, tačiau Vilniaus komanda laikinojoje sostinėje nepasirodė. Nors Geltonai Žali, kartu su rungtynių teisėjais ir tribūnose susirinkusiais sirgaliais varžovų laukė 45 minutes (kiek ir numatoma varžybų nuostatose), tačiau laukimas buvo bergždžias.

Kiek vėliau Kauno apskrities futbolo federacijos (KAFF) Drausmės komitetas pateikė akibrokštą ir priėmė gausybės pasipiktinimo sirgalių tarpe sulaukusį sprendimą rungtynes peržaisti.

Paprastai už neatvykimą į varžybas, ne tik futbole, bet ir kitose sporto šakose, yra įskaitomas techninis pralaimėjimas. Dažnai skiriama ir piniginė bauda arba įspėjimas.

Drausmės komitetui atsiųstame paaiškinime „Bekento“ atstovai teigė, jog negalėjo atvykti į rungtynes, nes kai kuriems žaidėjams reikėjo „darbo reikalais priimti prekes „Gariūnuose“, „išeiti į naktinę pamainą darbe“, „išleisti vairuotojus į reisus“, ar atšvęsti rugsėjo 1-ąją minimą Mokslo ir žinių dienos šventę.

„Ar šį kartą „Bekentas“ tikrai pasirodys Kaune ir visi susirinkę į stadioną neliks nuvilti, F.B.K. „Kaunas“ garantuoti negali“, – priduriama fbk-kaunas.lt interneto svetainėje.