"Tarptautinė komisija yra prieš videotechnologijų naudojimą - kaip ir aš. Videoįrašai turėtų didelę įtaką - jei stabdysi rungtynes, stabdysi kas 30 sekundžių. Tai žudo futbolą. Turime pasistengti sumažinti teisėjų klaidų skaičių, bet futbolas yra "žmogiškas". Trys arbitrai jau atgyvenę, mes turime bandyti kitus būdus, kurie padėtų išvengti klaidų rungtynių metu", - sakė M. Platini.

Pasak prancūzų televizijos kanalo "Canal+", jis ateityje norėtų išbandyti penkių arbitrų idėją jaunimo lygyje.

Toks sprendimas nebus bandomas artėjančiame pasaulio klubų čempionate Japonijoje gruodį, nes ten jau bus testuojama "sumanaus kamuolio" technologija. Kamuolyje bus įmontuota mikroschema, kuri padės išsiaiškinti ar šis kirto vartų liniją ar ne.

Tai reiškia, jog bandymai su penkiais aikštės arbitrais nebus atliekami iki kitų metų.

M. Platini jau ilgai siekia padidinti arbitrų skaičių nuo 3 iki 5 ir dar prieš išrenkant UEFA prezidentu teigė, jog tai bus vienas iš pagrindinių jo tikslų. Pasak prancūzo, tai pagelbės mažinant neteisingumą rungtynėse.

"Tie papildomi arbitrai galėtų būti patyrę, virš keturiasdešimt penkių metų ir jiems nereikėtų daug lakstyti, o tiesiog reiktų labiau susikoncentruoti ties baudos aikštele", - anksčiau teigė M. Platini.

UEFA prezidentas taip pat patikino, kad FIFA bandymai nuo 2010 metų įvesti taisyklę, pagal kurią klubuose nacionalinių čempionatų rungtynių metu startinėje sudėtyje žaistų bent šeši vietiniai žaidėjai, yra neįmanoma dėl Europos Sąjungos teisės.

"Tai neįmanoma. To šiuo metu apginti negalėtumėme, neturime teisinio pagrindo. Laisvas dirbančiųjų judėjimas Europoje yra taisyklė numeris vienas", - aiškino M. Platini.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją