Rungtynių rezultatai:

FK Utenos Utenis 1:11

FK Banga 1:1 FK Vilnius

FK Saned 1:3 FC Hegelmann

M. L. Darden persikėlimas

Pirmosios sezono dalies FK „Vilnius“ ekipos lyderė Mia Leneice Darden per perėjimo langą persikėlė į kitą sostinės komandą ir, akivaizdu, kad persikėlė ne statistės vaidmeniui. Savo debiutinėse rungtynėse Mia pasižymėjo „pokeriu“ ir dabar su 13 taiklių smūgių yra pakankamai arti rezultatyviausios lygos futbolininkės Juliet Sunday.

Pati dvikova su „Utenos Uteniu“ ne tik M. L. Darden, bet ir visam MFA kolektyvui buvo lengvas pasivaikščiojimas, kurį efektingu smūgiu iš 25 metrų pradėjo Maya Musaskaya. Vėliau įvarčius žalgirietės mušė kokius norėjo ir kiek norėjo. Taip iki pertraukos buvo susikrauta 5 įvarčių persvara.

„Utenos Utenio“ liūdesį sumažino gražus Karolinos Jasaitytės įvartis. Pamačiusi vartus palikusią Medą Šeškutę, buvusi žalgirietė smūgiu iš 35 metrų sugebėjo sušvelninti tuo metu buvusį keturių įvarčių deficitą.

Vienintelės lygiosios

Itin permainingą sezoną žaidžiančios Gargždų „Bangos“ futbolininkės pirmą sykį nei laimėjo, nei pralaimėjo. Akistata su „Vilniumi“ baigėsi lygiosiomis 1:1.

Apsikeitusios itin pavojingomis atakomis per pirmąsias 12 minučių, abi komandos kuriam laikui persikėlė daugiau į aikštės vidurį, o pirmojo įvarčio teko laukti kiek daugiau nei pusvalandį. Būtent tada po Irinos Topal prasiveržimo kairiuoju kraštu ir perdavimo į vartų aikštelę pasižymėjo Valeria Postol. Tiesa, reikia pažymėti, kad tuo metu „tigrės“ dėl dviejų Kamilės Pranulytės gautų geltonų kortelių jau žaidė mažumoje.

Prabėgus 5 minutėms po „Vilniaus“ pelnyto įvarčio šią komandą ištiko nelaimė. I. Topal bandė atmesti kamuolį vartininkei Aušrai Klevečkaitei, tačiau pastaroji įsigudrino nepataikyti į jį ir rezultatas tapo 1:1.

Turėdamos vienos žaidėjos pranašumą aikštėje, vilnietės visiškai užvaldė aikštės vidurį, o kai kurie epizodai tik per plauką nevirto įvarčiais. Pavyzdžiui, kai po Alexandrios Grace Kitty Madden arba I. Topal smūgių buvo patikrintas vartų konstrukcijos stiprumas.

Aikštės šeimininkės žaidė kontratakomis, o jų būta labai pavojingų. Sykį Estela Tamošauskaitė pabėgo viena prieš A. Klevečkaitę, sykį Viltė Švarvaitė, tačiau abiem atvejais triumfavo vartininkė.

Pergalingas trenerio debiutas

Po nesėkmingo pasirodymo pirmoje sezono pusėje, Kauno rajono „Hegelmann“ nusprendė keisti vairininką, kuriuo tapo specialistas iš Anglijos Judenas Ali. Pastarojo debiutas pažymėtas pergale prieš Joniškio „Saned“ bei iki 3 taškų sumažintu atsilikimu nuo trečioje vietoje esančio „Vilniaus“.

Po liepos pertraukos sumažėjęs „Saned“ legionierių skaičius akivaizdžiai susilpnino komandą. Ir, vis tik, nepaisant to, joniškietės kaunietėms metė stiprų iššūkį. Tokį stiprų, kad įpusėjus pirmajam kėliniui, netgi buvo priekyje.

Vis tik, antroji pirmojo kėlinio pusė priklausė „Hegelmann“ žaidėjoms, kurios po Rusnės Makarevičiūtės, Simonos Petravičienės ir Klaudijos Savickaitės įvarčių užsitikrino pergalę ir papildomus 3 taškus į turnyro lentelę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją