MFA „Žalgiris“-MRU komandos vadovo Svajūno Stravinsko teigimu, tai yra labai svarbus žingsnis buriant Vilniuje čempioniško kalibro komandą. „Meda neabejotinai yra viena perspektyviausių futbolininkių Lietuvoje. Nors jei dar tik 18-a, bet ji jau ne vienerius metus žaidžia A lygoje, turi UEFA Čempionių lygos varžybų patirties, taip pat ji yra reguliariai kviečiama į Lietuvos nacionalinę moterų futbolo rinktinę. Mūsų komandai ji suteiks daugiau užtikrintumo ir stabilumo labai svarbioje vartininkės pozicijoje“, – pastebėjo S. Stravinskas.

„Džiaugiuosi, kad galėsiu padėti savo gimtojo miesto komandai. Neabejoju, kad žaisdama MFA „Žalgiris“-MRU ekipoje turėsiu gerokai daugiau galimybių demonstruoti savo sugebėjimus, gausiu daugiau žaidybinės praktikos, įgysiu vertingos patirties ir sparčiau tobulėsiu. Norėčiau ateityje išmėginti jėgas ir užsienyje, tikiuosi, kad „Žalgiris“-MRU taps puikiu tramplinu į aukštesnio lygio futbolo čempionatus“, – teigė M. Šeškutė.

Vilniaus futbolo mokyklos komandoje karjerą pradėjusi žalgirietė LMFA A lygoje debiutavo dar 2015 metais, būdama vos 11 metų ir 10 mėnesių amžiaus. Po 2018 m. Lietuvoje vykusio Europos merginų (iki 17 metų) futbolo čempionato Meda iš Vilniaus persikėlė į Šiaulius. 2018-2019 m. ji gynė A lygoje žaidusios Šiaulių SG-FA komandos garbę, o nuo 2020 m. buvo pagrindinė „Gintros-Universiteto“ komandos vartininkė.

2020 m. M. Šeškutė su Šiaulių „Gintra“ triumfavo Lietuvos čempionate, tų pačių metų rudenį ji debiutavo ir nacionalinėje šalies moterų rinktinėje. Metų pabaigoje M. Šeškutė buvo pripažinta geriausia A lygos vartininke. Praėjusią vasarą M. Šeškutė padėjo Lietuvos moterų rinktinei užimti pirmą vietą Baltijos taurės turnyre, o šalies čempionate su „Gintra“ laimėjo visas 20 rungtynių ir iškovojo dar vieną Lietuvos čempionės titulą.

Kalbėdama apie atsisveikinimą su daugkartinėmis Lietuvos čempionėmis naujoji MFA „Žalgiris“-MRU žaidėja teigė, kad sprendimą nulėmė įvairios priežastys. „Dvejus paskutinius metus gyvenau Šiauliuose, bet esu vilnietė ir tikrai norėjau grįžti namo, į Vilnių. Be to, esu dvyliktokė, tad man labai svarbu šiais metais daugiau laiko skirti mokslams ir baigiamiesiems egzaminams. Buvo ir kitos priežastys. Po praėjusio sezono „Gintros“ komandoje įvyko daug permainų, išvyko nemažai žaidėjų, tai turėjo įtakos ir mano sprendimui“, – teigė M. Šeškutė.

Naujo sezono pradžios nekantriai laukianti M. Šeškutė neslėpė, kad šiais metais su MFA „Žalgiris“-MRU ekipa norėtų mesti rimtą iššūkį Lietuvos čempionėms. „Nors šiuo metu dar neaišku, kokia bus „Gintra“, bet aš manau, kad šiek tiek pasistiprinusios mes galėtume grumtis su šiaulietėmis dėl aukso medalių. Tai tikrai realu, svarbiausia, kad mes pačios tuo tikėtume. Aš asmeniškai labai laukiu pirmų tarpusavio rungtynių, neabejoju, kad tai bus puiki ir vertinga patirtis“, – konstatavo naujoji MFA „Žalgiris“-MRU vartininkė.

Nors LMFA A lygos čempionatas startuos tik kovo pabaigoje, bet galimybę susitikti su savo buvusia komanda M. Šeškutė turės po kelių savaičių statuosiančiame LMFA Žiemos taurės turnyre. Jame be MFA „Žalgiris“-MRU ir Šiaulių „Gintros“ taip pat dalyvaus FK „Vilnius“, Gargždų „Banga“, Joniškio „Saned“ ir Kauno raj. „Hegelmann“ komandos. Pernai MFA „Žalgiris“-MRU ir „Gintra“ susitiko šio turnyro finale, tada lemiamose rungtynėse pergalę 5:2 iškovojo šiaulietės.