Net 15 metų „Barcelona“ klubinėje sistemoje praleidęs 34-erių ispanas, kaip ir daugelis ryškių futbolininkų, šią vasarą sulaukė viliojančio pasiūlymo iš Saudo Arabijos, bet pasirinko galimybę podviejų metų pertraukos prisijungti prie L. Messi.

S. Busquetsas su „Barcelona“ laimėjo devynis „La Liga“ titulus, septynis kartus į viršų kėlė Ispanijos Karaliaus taurę bei tris kartus triumfavo UEFA Čempionų lygoje. Nuo 2008 iki 2021 metų S. Busquetsas Katalonijos superklube žaidė drauge su L. Messi, tačiau vėliau pastarasis iš Barselonos persikėlė į Paryžių, kur praleido paskutinius du sezonus.

34-erių S. Busquetsas „Barcelona“ gretose iš viso sužaidė 722 rungtynes ir iškovojo net 32 trofėjus. Jis taip pat 143 kartus vilkėjo Ispanijos vyrų futbolo rinktinės aprangą, o 2010 ir 2012 m. laimėjo pasaulio ir Europos čempiono titulus.

Žiniasklaidoje teigiama, kad Davidui Beckhamui priklausanti Majamio „Inter“ ekipa į savo gretas vilioja ir kitą ilgametį L. Messi bendražygį – kairįjį gynėją Jordi Alba. Pastarasis šią vasarą sutarė su „Barcelona“ dėl dar metus galiojusios sutarties nutraukimo ir gali nevaržomas rinktis naują karjeros stotelę.

2020 m. JAV MLS čempionate debiutavusi Milano „Inter“ ekipa iki šiol ryškesniais pasiekimais nepasižymėjo, o pernai bendroje įskaitoje užėmė 12 vietą. Šiais metais Rytų konferencijoje 15 taškų per 17 rungtynių surinkusi „Inter“ ekipa užima paskutinę – 15 vietą, o bendroje rikiuotėje yra 27-a.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją