Tris įvarčius meksikiečiams dar pirmajame kėlinyje įmušė puolėjas Oribe Peralta (14, 29 ir 33 minutėmis), vieną – 87 min. pridėjo Carlosas Alberto Pena. Bet šeimininkai nepasidavė ir baigiantis mačui atsakė savo dviem įvarčiais: 80 min. iš 11 metrų baudinio pasižymėjo Chrisas Jamesas, o 84 min. tikslus buvo Rory Fallonas.

Pirma Meksikos ir Naujosios Zelandijos komandų akistata Meksike baigėsi šeimininkų pergale 5:1.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Montevidėjuje savo santykius galutinai išsiaiškins ir paskutinė atkrintamųjų varžybų pora – Urugvajus ir Jordanija (pirmas mačas – 5:0). Tuomet visų 32 planetos pirmenybių dalyvių atstovai keliaus į Bahiją, Braziliją, kur gruodžio 6-ą dieną bus traukiami finalinio etapo burtai.

Rungtynės:

Naujoji Zelandija 2 – 4 Meksika
14' [0 – 1] Oribe Peralta
29' [0 – 2] Oribe Peralta
33' [0 – 3] Oribe Peralta
80' [1 – 3] Chris James (11 m)
84' [2 – 3] Rory Fallon
87' [2 – 4] Carlosas Alberto Pena

* * *

Bilietus į 2014 metų pasaulio čempionatą jau turi 31 pasaulio rinktinė – šeimininkė Brazilija, Argentina, Australija, Čilė, Kolumbija, Kosta Rika, Ekvadoras, Hondūras, Iranas, Japonija, Pietų Korėja, JAV, Belgija, Italija, Vokietija, Nyderlandai, Šveicarija, Rusija, Bosnija ir Hercegovina, Anglija, titulą ginanti Ispanija, Graikija, Kroatija, Portugalija, Prancūzija, Dramblio Kaulo Krantas, Nigerija, Kamerūnas, Gana, Alžyras ir Meksika.

DELFI primena, kad 2014 metų pasaulio futbolo čempionatas vyks birželio 12 – liepos 13 dienomis dvylikoje Brazilijos miestų. Tai bus antras kartas istorijoje, kai pirmenybes priims Brazilija (1950 metais finale Urugvajus 2:1 įveikė šeimininkus brazilus).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)