Turnyras prasidėjo Estijos – Latvijos mažojo futbolo rinktinių dvikova. Rungtynėse užfiksuotas daugeliui netikėtas rezultatas – 3:1 Estijos naudai.

Antrosios varžybos buvo tarp Lietuvos ir Latvijos mažojo futbolo rinktinių. Lietuva pabandė pasinaudoti tuo, kad Latvijai tai buvo antrosios rungtynės iš eilės, tad rungtynes pradėjo labai intensyviai, spaudė latvius, daugiau kontroliavo kamuolį. Tai davė savo vaisių, po keletos neišnaudotų progų, pavyko ir pasižymėti – įvarčio autorius Artur Juchno. Tačiau džiaugsmas truko neilgai, po keletos akimirkų, nedidelė klaidelė gynyboje ir latviai rezultatą išlygino.

Antrame kėlinyje kova buvo apylygė, ir viena, ir kita rinktinė turėjo progų pasižymėti, o tikslesni buvo latviai, pelnę antrąjį įvartį iš standartinės padėties. Visi lietuvių bandymai išlyginti rezultatą buvo nesėkmingi, tad finalinis teisėjo švilpukas užfiksavo rezultatą 2:1 Latvijos naudai.

Trečiosios ir paskutinės varžybos vyko tarp Lietuvos ir Estijos mažojo futbolo rinktinių. Pačios intensyviausios turnyro varžybos, kuriose įmušti šeši įvarčiai. Lietuviai du kartus pirmavo, bet estai sugebėjo rezultatą išlyginti.

O galiausiai ir persverti savo naudai, kada lietuviai jau žaidė mažumoje, nes Justinui Zagurskui buvo parodyta raudona kortelė. Bet net ir žaisdami penkiese prieš šešis, lietuviai nepasidavė ir rezultatą sugebėjo išlyginti.

Lietuvos mažojo futbolo rinktinės sudėtis: Vartininkas Tomas Molnikas, gynėjai: Deivydas Piliukaitis, Tautvydas Bagonas, Vytautas Želvys, Artur Plešakov, Tomas Guiskis, saugai: Darius Pupliauskas, Justinas Zagurskas, puolėjai: Artur Juchno, Ignas Kirsnys.

Lietuvai įvarčius pelnė: Darius Pupliaukas 2, Justinas Zagurskas ir Artur Juchno po 1.

Šitas turnyras buvo vienas iš pasiruošimo etapų artėjančiai Europos mažojo futbolo čempionatui, kuris vyks rugsėjo 21-26 dienomis, Kroatijoje, Vrašar mieste. Jame dalyvaus Lietuvos ir Latvijos mažojo futbolo rinktinės. Lietuvos rinktinės kovas tiesiogiai transliuos DELFI TV. Lietuva kovos A grupėje su šeiminke Kroatija, Izraeliu ir Liuksemburgu.

Daugiau info apie čempionatą www.minifutbolas.lt