29-erių M. Balotelli spyrė kamuolį į varžovų sirgalių tribūną ir grasino palikti aikštę po įžeidimų per rungtynes su „Verona“ ekipa.

„Tai neturi nieko bendro su futbolu“, – po 1:2 pralaimėtų rungtynių kalbėjo italas, savo karjeroje atstovavęs tokiems klubams kaip „Man City“ bei „Liverpool“.

„Jūs – socialinių ir istorinių aplinkybių dalis, kurios yra daug didesnės, nei jūs, riboto proto žmonės“, – „Instagram“ socialiniame tinkle atsikirto M. Balotelli.

Savo žinutę puolėjas skyrė Veronos klubo ultrų vadeivai Luca Castellini, kuris teigė, kad „Balotelli yra italas dėl to, kad gavo Italijos pilietybę, tačiau jis niekada netaps tikru italu. Jis – tik dar vienas negras komandoje“.

36 mačus už Italijos rinktinę sužaidęs M. Balotelli, kuris 2012 metais padėjo nacionalinei komandai patekti į Europos čempionatą, pridūrė: „Atsibusk tu imbicile, esi chaotiškas. Kai Mario įmuš įvartį už Italiją ir, aš tą garantuoju, tą aš padarysiu darkart, tu tame nieko blogo nematysi ir džiaugsiesi, ar ne?“, – rašė M. Balotelli, kuris Veronoje rungtynių pabaigoje puikiu smūgiu pelnė paguodos įvartį.

Futbolininką palaikė buvęs „Tottenham“ ir „Portsmouth“ saugas Kevinas-Prince Boatengas, kuris taip pat susidūrė su rasizmu žaisdamas Italijoje. Anot jo, niekas „futbolo kovoje prieš rasizmą nepasikeitė“.

2013 metais, kai atstovavo AC „Milan“, saugas atsisakė tęsti draugiškas rungtynes su „Pro Patria“ ekipa, kai iš tribūnų aidėjo jam skirti rasistiniai įžeidimai. Tuomet rungtynės buvo nutrauktos.

„Po šešerių metų niekas nepasikeitė, tačiau mes nepasiduodame. Tęskime visi kartu kovą prieš rasizmą“, – „Twitter“ žinute ragino šiuo metu „Fiorentina“ klube žaidžiantis saugas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)