Nors Ispanijos ekipa į šią dvikovą stojo su savimi atsinešdama įspūdingą 19 paeiliui nepralaimėtų rungtynių seriją, susitikimo pradžia sėkmingiau suiklostė „raudoniesiems velniams“.

Septintą susitikimo minutę į baudos aikštelę įsiveržė Marcusas Rashfordas, kurio smūgį atrėmė varžovų vartininkas Yassine'as Bounou. Visgi po smūgio į „United“ puolėją įsirėžė varžovų gynėjas, o šį epizodą pamatęs arbitras Felixas Brychas skyrė 11-os metrų baudinį.

Devintąją minutę į akistatą su Bounou stojęs Bruno Fernandesas baudinį realizavo tobulai – su milžiniška jėga portugalo smūgiuotas kamuolys skriejo tiesiai į viršutinį kairįjį vartų kampą.

Nepaisant ankstyvos varžovų sėkmės Juleno Lopetegui auklėtiniai nesutriko ir pamažu perėmė rungtynių inciatyvą į savo rankas. Aštrias Ispanijos komandos atakas vainikavo 26-ą minutę pasižymėjęs Suso. Buvęs „Liverpool“ atstovas įkirto į baudos aikštelę dešiniuoju atakos kraštu ir gavęs tikslų Reguilono perdavimą kaire koja pasiuntė kamuolį į artimąjį vartų kampą.

Antrosios rungtynių pusės pradžioje aikštėje dominavę Mančesterio atstovai nesugebėjo išnaudoti visos eilės puikių galimybių pasižymėti. Net kelis tokius šansus turėjo Anthony Martialis, tačiau „Sevillos“ ir Maroko rinktinės vartininkas Bounou atrėmė kiekvieną prancūzo smūgį.

Lemiamą žodį šiame pusfinalyje tarė olandas Luukas de Jongas. Nuo atsarginių žaidėjų suolo 56-ą minutę pakilęs puolėjas 78-ą minutę pasinaudojo varžovų gynybos klaida ir pelnė, kaip vėliau paaiškėjo, pergalingą įvartį.

Kertinės atakos metu Navas atliko perdavimą iš dešinio krašto į baudos aikštelę, kur tarpusavyje nesusikalbėjo Victoras Lindelofas ir Aaronas Wan-Bissaka. Tarp jų atsidūręs olandas paprastu smūgiu kaire koja iš pusantro metro atstumo pasiuntė kamuolį į tinklą ir pelnė savo pirmą įvartį po vienuolikos rungtynių pertraukos.

Įspūdingai UEFA Europa lygos turnyre žygiuojanti „Sevilla“ uo 2006-ų metų finalą pasiekė net šeštąjį kartą. Iki šiol Ispanijos komanda laimėjo visus penkis savo pasiektus finalus (2006, 2007, 2014, 2015, 2016).

Ispanų varžovas paaiškės jau pirmadienį, kai antrajame pusfinalyje nugalėtoją išsiaiškins Milano „Inter“ ir Donetsko „Shaktar“ klubai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)