K. Chvedukas miręs savo namuose buvo rastas birželio 19 d. Po futbolininko mirties pradėjo sklisti viena kitą neigiančios kalbos dėl mirties priežasties.

Galiausiai kaip oficiali mirties priežastis nurodyta kardiomiopatija. Ekspertų išvadose buvo teigiama, kad tai patvirtina širdies raumens morfologiniai pokyčiai, kurie komplikavosi ūmiu širdies veiklos sutrikimu.

Tačiau visoje šioje istorijoje – daugybė neatsakytų klausimų, sako S. Malinauskas naujausiame savo įraše „Youtube“ kanale.

„Marijampolės centre iki sąmonės netekimo sumuštas ir širdies masažu gaivintas vyras už kelių valandų mirė kraujo klane savo namuose. Skrodimą atlikusio eksperto išvada – vyras mirė nuo ligos“, – savo įrašą pradėjo jis.

S. Malinauskui pavyko pakalbinti K. Chveduko mamą Laimą. Ji prisiminė, kad mirus sūnui pareigūnai jai suteikė klaidinančią informaciją.

„Pradžioje pasakė, kad smurto žymių nerasta. Bet kaip gali būti nerasta smurto žymių, jeigu kaukolė sudaužyta? Aš to nesuprantu. Kraujo klanas..“, – stebėjosi moteris.

S. Malinauskas skelbia, kad atlikus ekspertizę nustatyta, kad futbolininkas buvo itin stipriai sužalotas – kraujosrūva kaktos kairėje pusėje, kraujosrūva dešiniajame smilkininiame raumenyje, kaukolės skliauto kaulų lūžimas dešinio smilkinkaulio žvyno srityje, kraujo išsiliejimas virš galvos smegenų kietojo dangalo dešinio momens srityje krešulio pavidale, sumušimo židinys galvos smegenų dešinio pusrutulio momeninės skilties srityje.

„Aš tyrėjai pasakiau, kad aš nesustosiu. Aš turiu išsiaiškinti, kas tai padarė. Čia yra nesąmonė. Man daug klaustukų yra – kodėl čia sulaužyta, niekas man nieko nesako. Spauda rašo, o mama nieko nežino – jokios informacijos. Tylu“, – stebėjosi L. Chvedukienė.

Ją itin nustebino ir tai, kad medikai ir pareigūnai paleido tokios būklės sūnų namo.

„Galva buvo suskaldyta, kaukolė trūkusi keliose vietose. Greitoji atvažiavo, jis atgavo sąmonę ir atsisakė važiuoti. Bet jeigu jis buvo praradęs sąmonę, kaukolė taip sudaužyta, aš nežinau, kaip jis galėjo kalbėti, mąstyti gal negali blaiviai. Nevežė, nes atsisakė, o policija parvežė namo ir paleido, pasakė, kad jis nuėjo pats“, – patikėti negalėjo mama.

S. Malinausko žiniomis, šiuo metu yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, bet įtariamųjų kol kas nėra.

„Mano žiniomis, Karolis buvo sumuštas ne vieno asmens“, – teigė S. Malinauskas.

K. Chvedukas pastaruoju metu rungtyniavo savo gimtojo miesto „Marijampolė City“ komandoje ir buvo jos kapitonas.

L. Chvedukienė interviu metu minėjo, kad klubas su sūnumi net nebuvo sudaręs oficialaus kontrakto ir buvo skolingas – pirmadienį jis turėjo eiti kalbėti su vadovais, tačiau susitikimo nesulaukė.

Gynėjas ilgą karjeros dalį rungtyniavo „Sūduvos“ ekipoje, su ja 2017-aisiais triumfavo Lietuvos čempionate, 2009-aisiais iškovojo ir LFF taurės bei LFF supertaurės trofėjus. Per savo karjerą jis taip pat žaidė Lenkijos, Kroatijos klubuose, taip pat – Maltoje ir Suomijoje, o savo trofėjų lentyną papildė ir žaisdamas Airijoje – ten jis su „Dundalk“ ekipa 2018-aisiais tapo šalies čempionu bei taurės laimėtoju. Lietuvos rinktinėje nuo 2012-ųjų iki 2019-ųjų jis sužaidė 20 rungtynių.