Pirmajame pusfinalyje ginklus surėmė titulą ginanti Brazilija ir 2012 metais Londone vienintelį sykį triumfavusi Meksika.

Meksikiečiai buvo arti tikslo pirmo kėlinio pabaigoje, tačiau 82-ą min. jau patys turėjo lengviau atsikvėpti, kuomet brazilų ir Liverpulio „Everton“ (Anglija) puolimo lyderis Richarlisonas, Tokijuje jau pelnęs 5 įvarčius, galva smūgiavo į virpstą.

Pasižymėti komandoms nepavyko nei per likusį laiką, nei per pratęsimą. O 11 m baudinių serijoje visų akys krypo į vartininkus.

Brazilų vartų sargas Santosas vieną varžovo smūgį atrėmė, o po antrojo kamuolys skriejo į virpstą.

Tuo metu meksikiečiui Guillermo Ochoa sėkmė nesišypsojo: nors vartininkas atspėjo visų brazilų smūgių kryptis ir dusyk lietė kamuolį, kaskart šis suspurdėdavo tinkle.

Baudinių seriją 4:1 laimėjusi Brazilija finale šeštadienį susirungs su 1992 metų Barselonos olimpine čempione Ispanija, kuri panašiu scenarijumi nugalėjo šeimininkus.

Nors japonams didžiąją susitikimo dalį teko ginti savo vartus, daug progų ispanai per pagrindinį laiką nesusikūrė.

Lemiamas buvo po keitimo aikštėje pasirodžiusio Madrido „Real“ žvaigždės Marco Asensio dūris iš baudos aikštelės kampo 115-ą min.

Penktadienį laukia mačas dėl bronzos medalių tarp Meksikos ir Japonijos.

Marco Asensio
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)