Iš viso į birželio mėnesį vyksiančias Europos pirmenybes UEFA skirs aštuonis delegatus.

Pagal UEFA reglamentą, rungtynių delegatas yra atsakingas už rungtynių organizacijos priežiūrą ir turi užtikrinti, kad stadione prieš rungtynes, jų metu ir po rungtynių būtų laikomasi UEFA nustatytų varžybų saugumo taisyklių. Delegatas privalo veikti objektyviai ir neutraliai, pateikia UEFA rungtynių raportą.

“Iš esmės delegatas yra aukščiausias UEFA varžybų pareigūnas – jis sprendžia visus klausimus atstovaudamas organizacijai. Delegatui kartais padeda iki 40 žmonių, visi jie gali būti jam pavaldūs. Delegato kompetencijoje yra sprendimai nukelti ar nutraukti rungtynes, spręsti žaidėjų ir komandų teisėtumo žaisti klausimus, vertinti stadiono, aikštės ir saugumo atitikimo reikalavimus, marketingo teisių apsaugą ir kita.

Delegatas - tai daugiau visuomeninės pareigos, kuriomis įvairaus lygio darbuotojai atlieka savo pareigą UEFA ir FIFA siekiant užtikrinti tvarką ir atstovauti organizatoriaus interesams” , - teigė L. Varanavičius.

Pasak LFF vadovo, atlikti delegato pareigas jau yra tekę ne vienose aukšto lygio rungtynėse: „Delegato funkciją atlieku jau ketverius metus. Teko būti delegatu beveik dešimtyje UEFA Čempionų lygos ir UEFA taurės turnyro rungtynių, ketveriose FIFA Pasaulio čempionato atrankos rungtynėsee. Tarp įspūdingiausių mačų galima paminėti Madrido „Real“ (Ispanija) ir Kijevo „Dinamo“ (Ukraina), Prancūzijos ir Šveicarijos rinktinių dvikovas, kurias stebėjo virš 70 tūkstančių žiūrovų. Delegato pareigas teko užimti ir lankantis Amsterdamo „Ajax“ (Olandija), „Newcastle“ (Anglija), Gelzenkircheno „Schalke“ (Vokietija), Glazgo „Rangers“ (Škotija) klubų stadionuose“.